Санкційний крок України проти атомної галузі Росії: звернення Президента України Володимира Зеленського – новини на УНН

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 350-го дня повномасштабного вторгнення. УНН з посиланням на сторінку Telegram Офісу Президента.

Подробиці

У своєму традиційному вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив про “санкційний крок України проти атомної галузі РФ”.

“Сьогодні є ще один санкційний крок нашої держави проти держави-терориста. Введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції проти атомної галузі Росії. І це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі”, – повідомив Президент України.

Володимир Зеленський додав, що сенс таких кроків у тому, щоб підтримати зусилля наших дипломатів щодо розширення глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії.

“Росія – це єдина держава у світі, яка дозволяє своїм військовим обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів. Російські ракети неодноразово йшли траєкторіями над ядерними об’єктами України”, – додав Президент України.

Також Володимир Зеленський заявив про те, що “держава-терорист використовує атомну галузь як один із елементів зовнішньої експансії для тиску на інші держави, для створення відповідних загроз суверенітету інших держав. Все це достатні причини, щоб і атомна галузь Росії була під глобальними санкціями”. І ми працюємо над цим із нашими партнерами”.

Окремо Володимир Зеленський подякував тим, “хто залучено до ліквідації наслідків енергетичної аварії на Одещині”. Він повідомив, що “відновлювальні роботи тривають цілодобово. Станом на даний момент без електропостачання – сотні тисяч людей в Одеському регіоні”.

Президент України також зазначив, що “окупанти хочуть зробити в лютому щось символічне”.
“Вже є багато повідомлень про те, що окупанти хочуть зробити у лютому щось символічне. Спробувати відігратися за їхні минулорічні поразки. Ми бачимо цей збільшений тиск на різних напрямках фронту, а також тиск в інформаційному полі”, – сказав Зеленський.

Наприкінці звернення Президент України додав: “Дуже тяжко на Донецькому напрямку – запеклі бої. Але хоч як би не було тяжко і яким би не був тиск, ми повинні вистояти. Маємо використовувати та використовуємо щодня та кожного тижня, щоб посилювати наш захист на фронті. , щоб зміцнювати наші міжнародні позиції, щоб збільшувати тиск на Росію та давати нашим людям нові можливості пройти цей важкий час.”

Previous post Жорстокий холод охопив північний схід США, побивши рекорди – новини на УНН
Next post Україна запровадила санкції проти російської атомної галузі