Жорстокий холод охопив північний схід США, побивши рекорди – новини на УНН

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Небезпечне поєднання рекордно низьких температур та сильного вітру обрушилося на північний схід США, створивши небезпечні для життя умови та викликавши смерть немовляти в Массачусетсі. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Подробиці

Вночі на горі Вашингтон у Нью-Гемпширі було зафіксовано охолодження вітром – міра комбінованого впливу повітря та вітру на шкіру – -44° за Цельсієм, що виявилося найнижчим показником у Сполучених Штатах. За даними обсерваторії Маунт-Вашингтон, пориви вітру були близько 160 кілометрів на годину.

Сильний вітер повалив дерево на автомобіль у Саутвіку, штат Массачусетс, йдеться у заяві окружного прокурора Хемпдена, розбивши автомобіль та вбивши немовля-пасажира. Водія було доставлено до лікарні з тяжкими травмами.

У Бостоні, де офіційні особи закрили систему державних шкіл через заморозки, температура досягла -23 °C, побивши денний рекорд, встановлений понад сто років тому. У Провіденсі, штат Род-Айленд, ртутний стовпчик впав до -23 градусів за Цельсієм, що значно нижче попереднього історичного мінімуму -19 градусів, встановленого 1918 року.

Арктичний вибух, що обрушився на Сполучені Штати зі східної Канади, приніс рекордно низьку температуру в Олбані, Нью-Йорк; Огаста, Мен; Рочестер, Нью-Йорк; та Вустер, Массачусетс, серед інших місць.

У Карибу, штат Мен зафіксували «морозотруси» – струси, що нагадують землетруси, але викликані раптовим розтріскуванням ґрунту на морозі, а також розщепленням дерев через замерзання соку всередині стовбурів.

Очікується, що холодна погода триватиме недовго, а у неділю прогнозується значне підвищення температури.

Previous post Зеленський увів в дію санкції РНБО проти атомної галузі Росії — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Санкційний крок України проти атомної галузі Росії: звернення Президента України Володимира Зеленського – новини на УНН