Рада закликала МОК заборонити участь спортсменів із Росії та Білорусі у змаганнях – новини України, Політика

Верховна Рада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету, національних олімпійських комітетів країн світу, міжнародних спортивних федерацій, а також парламентів країн світу із закликом заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях. Відповідне звернення підтримали 324 нардепи. Про це повідомляє депутат Олексій Гончаренко.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Поки йде війна, а Росія знищує український народ, участь російських та білоруських спортсменів виглядатиме як підтримка війни та умиротворення агресора, йдеться у зверненні.

Рада закликала заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях до завершення збройної агресії, виведення окупаційних військ з усієї території України та вирішення питання компенсації Росією всього заподіяного Україні збитків.

Рада закликала МОК заборонити участь спортсменів із Росії та Білорусі у змаганнях
Рада закликала МОК заборонити участь спортсменів із Росії та Білорусі у змаганнях
Рада закликала МОК заборонити участь спортсменів із Росії та Білорусі у змаганнях

ДОВІДКА. 25 січня 2023 року МОК заявив, що солідарний із пропозицією Олімпійської ради Азії, допустити атлетів з РФ та Білорусі до участі в азіатських змаганнях, де можна буде завоювати ліцензію на виступ на Олімпіаді в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У комітеті припускають, що спортсмени цих країн-союзниць у війні проти України будуть серед “нейтральних учасників”. Глава МОК Томас Бах заявив про намір розглянути допуск російських спортсменів, які “не підтримують війну в Україні”.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Український фільм “Ля Палісіада” отримав приз на Роттердамському кінофестивалі – новини на УНН
Next post чи можна їх їсти, де використовувати і як зберігати — Їжа — tsn.ua