Зеленського спитали, коли наступ РФ. Хоче, щоб росіяни думали про настання ЗСУ – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський не став відповідати на запитання, коли може початися нова хвиля російського наступу – наголосив, що краще зробити так, щоб росіяни думали про майбутній наступ ЗСУ. Про це він під час прес-конференції з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Зеленського запитали, коли саме має розпочатись прогнозований наступ РФ, і що Україні потрібно у зв’язку з цим.

“Ми живемо в стані війни. І говорити і думати про те, коли почнеться наступ… А чи припинявся він? Просто він був іншої потужності. Давайте зробимо так, щоб росіяни сиділи і думали, коли український наступ розпочнеться. І думали, як виходити. з нашої території”, – сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання про те, що потрібна українська армія, президент сказав, що “техніки потрібно дуже багато і абсолютно різної”. Він наголосив, що це залежить від напряму та ситуації на фронті.

Зеленський нагадав про те, що РФ регулярно атакує громадянське населення ракетами та дронами-камікадзе, у зв’язку з чим Україна потребує зміцнення протиповітряної оборони.

Говорячи про те, що потрібно на полі бою, Зеленський виділив бронетехніку, танки, винищувачі та далекобійну зброю. Останній пункт президент назвав пріоритетом №1 для відтіснення ворога.

“І я дуже щасливий, що Британія нас почула, і я хотів би, щоб інші лідери нас почули”, – сказав Зеленський.

Читайте також: Наступ неминуче: що готує російсько-українська війна у лютому

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post результат матчу 1/2 фіналу Клубного чемпіонату світу — Спорт — tsn.ua
Next post Макрон «по-справжньому змінився» у ставленні до України