Зеленський обговорив підтримку із президентом Словаччини

Зеленський обговорив підтримку із президентом Словаччини

Фото: Офис президента

Зеленський зустрівся з Чапутовою

Словаччина продовжуватиме надавати Україні максимальну допомогу у сфері безпеки, а також допомагатиме економічно.


 


Президент України Володимир Зеленський на зустрічі із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою в Києві у вівторок, 31 травня, обговорив оборонну й економічну підтримку України.


 


 


 


“Переговори були продуктивними. Ключовими темами наших переговорів було все те, що необхідно зробити для підтримки України і для захисту нашої свободи від російської агресії. Передусім ми обговорили оборонну й економічну підтримку України, посилення санкцій проти РФ”, – заявив Зеленський на спільному брифінгу.


 


Він підкреслив вагомий внесок Словаччини в посилення обороноздатності України.


 


“Високо цінуємо надання Словаччиною нам оборонної допомоги. Наша співпраця ґрунтується на спільному баченні, що надійний мир в Україні і всій Європі може бути лише на основі повного відновлення територіальної цілісності і поваги до суверенітету нашої держави”, – сказав Зеленський.


 


“Я отримав запевнення, що Словаччина і надалі надаватиме Україні максимальну допомогу у сфері безпеки”, – додав він.


 


За словами президента, сторони також обговорили європейську інтеграцію України і подальші кроки Словаччини щодо підтримки надання Україні статусу країни-кандидата щодо членства в ЄС.


 


Серед тем розмови була фінансова підтримка держави, залучення Словаччини до повоєнного відновлення України і допомога Словаччини українським переселенцям.


 


Співрозмовники також обговорили питання взаємодії прикордонної інфраструктури, контрольно-пропускних пунктів.


 


Зеленський подякував Словаччині за бажання сприяти створенню нових маршрутів і хабів для експорту продукції та товарів з України.


 


“Це підтримка нашої економіки в умовах блокування Росією наших портів у Чорному морі і на Азовському узбережжі. Така співпраця важлива для глобальної продовольчої безпеки”, – резюмував президент.


 


Під час візиту в Україну Чапутова відвідала Бородянку й Ірпінь, а також виступила в парламенті.


 


“Ми знаємо, що окупантів з вашої країни не виженуть наші пакети з ліками й продуктами. Вашим захисникам потрібна військова техніка і спорядження, тому ми допомагаємо і будемо допомагати в цьому напрямку також. Недавно це була система оборони С-300, розсувна техніка і боєприпаси, незабаром будуть гаубиці Zuzana. Про це ми також говоримо з нашими партнерами й союзниками, що Україні потрібна не тільки гуманітарна, а й військова допомога”, – сказала вона, коли виступала в парламенті.


 


Президент Словаччини нагадала, що місяць тому українській прокуратурі й експертам почали допомагати судові експерти й поліцейські зі Словаччини документувати злочини росіян у передмісті Києва.


 


Чапутова відзначила, що Словаччина також допоможе Україні з питання експорту зерна та інших товарів.


 


 


 

Previous post інструктор полку «Азов», який вирвався із «Азовсталі»
Next post Російський боєць ММА Олександр Ємельяненко лікується від алкогольної залежності в Єкатеринбурзі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *