Суд заарештував голову УАФ Павелка на два місяці

Суд відправив Павла під варту на 60 діб до 14 серпня включно.

“Застава у розмірі 9,88 млн грн, яку за Павелка у листопаді 2022 року внесла компанія “УАФ Маркетинг”, перераховується на користь держави. Постанова підлягає негайному виконанню”, – йдеться у повідомленні.

Журналіст Костянтин Андріюк опублікував у Telegram фото із зали суду.



.

контекст:Павелко очолює Українську асоціацію футболу (раніше – Федерація футболу України) із березня 2015 року. У 2014-2019 роках він був депутатом Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка.

22 листопада 2022 року портал FootballHub повідомив, що Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Записоцького повідомлено про підозру. У тексті документа, який опублікувало ЗМІ, йшлося про те, що Павелка підозрюють у заволодінні коштами шляхом зловживання службовим становищем. Печерський райсуд Києва обрав для Павелка запобіжний захід у вигляді арешту (до 22 січня 2023 року) з альтернативою внесення 9 млн 880 тис. грн застави. Заставу за нього було внесено.

У чому саме підозрюють Записоцького, не повідомлялося. Йому, як пише FootballHubсуд також обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення 9,8 млн грн застави.

В УАФ після ознайомлення з текстами підозр заявив, що “справа розвалиться у першого ж судді”, оскільки ґрунтується на фальсифікації матеріалів і є замовною. Асоціація повідомляла, що йдеться про справу щодо будівництва заводу з виробництва футбольного покриття.

17 лютого Андріюк повідомив у Telegram, що Печерський районний суд Києва ухвалив рішення усунути Павелко на месяц от должности президента УАФ и опублікував фото рішення суду У заяві прес-служби УАФ оприлюдненому пізніше у Facebook рішення суду назвали “необґрунтованим” і “спрямованим на дискредитацію керівництва організації” і запевнили, що Павелко продовжує виконувати обов’язки президента асоціації.

Previous post В ООН запідозрили росіян у застосуванні проти українців схвалених державою катувань – новини України, Політика
Next post Робота металургії залежить від відкриття портів – операційний директор “Метінвесту”