Притягнуте за вуха рішення з політичним душком: Бєланов – про арешт Павелка

Притягнуте за вуха рішення з політичним душком: Бєланов - про арешт Павелка

Фото: УАФ

Бєланов встав на захист Павелка

Співголова комітету професіонального футболу УАФ не вірить у справедливість рішення львівського суду.

Ігор Бєланов розкритикував рішення суду, за яким президента УАФ Андрія Павелка відправили у СІЗО. Співголова комітету професіонального футболу УАФ знайшов у діях львівської Феміди політичну складову.

Окрім того він вважає, що від того, що Павелко проведе наступні два місяці під арештом, виграє лише Россія.

“Другу добу у Львові. Вранці Шевченківський районний суд міста вирішив арештувати президента УАФ, члена виконкому УЄФА Андрія Павелка. Навіщо?

У мене на це запитання лише одна відповідь – притягнуте за вуха рішення з політичним душком. Ця судова епопея продовжується з минулої осені.

За цей час я встиг побувати на кількох судових засіданнях, вислухати позицію прокурорів і суддів. Жодних реальних причин для арешту Андрія протягом всього цього часу так і не прозвучало. А сам він дисципліновано виконував усі умови запобіжних заходів, був присутній на усіх судових засіданнях, не ховався, ні на кого не тиснув, чітко дотримувався встановлених правил.

Напевно, тому справу швиденько передали до суду в іншому місті, де, вочевидь, керуються якимись іншими законами і готові виконати будь-яку вказівку зверху?

Але якщо так і наші суди вершать долю людей за таким принципом, то на цій ділянці росія може святкувати перемогу. Тому що ручні суди і незаконні рішення – це про росію.

Неймовірно, як в цьому випадку збіглися інтереси країни-агресора, яку в тому числі зусиллями Андрія Павелка позбавили права виступати на всіх міжнародних футбольних змаганнях, і львівського судді. Випадковість?

Тепер розумію, що міжусобні конфлікти, які останнім часом дедалі частіше виникають в Україні, не є випадковістю. Черговий удар, нанесений сьогодні по українському футболу – є частиною цієї кампанії.

В той час, як війна проти агресора продовжується і нам потрібно ще більше об’єднуватися навколо захисту незалежності України, нас зсередини атакують ракетами особливо небезпечної дії – розколу.

Звертаюся до президента України Володимира Зеленського з проханням вплинути на цю ситуацію і не допустити знищення футбольної родини України.

Ми разом з усією країною вже 16-й місяць як тільки можемо допомагаємо нашим воїнам, але наші зусилля будуть марні, якщо п’ята колона продовжуватиме знищувати країну зсередини. Сподіваюсь на вашу оперативну реакцію”, – написав Бєланов у фейсбуці.

Нагадаємо, що Андрій Павелко підозрюється в розкраданні 270 мільйонів гривень на будівництво заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів.

Сьогодні, 16 червня, президента УАФ заарештували і помістили в СІЗО на 60 діб за рішенням Шевченківського районного суду Львова.

Новини від 1Новини в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

Previous post «Кандидати» від агресора. Кого окупанти будуть висувати на псевдовибори у вересні 2023 року
Next post Київ не запросять до НАТО у Вільнюсі – Столтенберг