В УАФ заявили, що суд не продовжив усунення заарештованого Павелка з посади президента асоціації

В УАФ зауважили, що зазначене рішення про усунення, продовження терміну дії якого постійно вимагали прокурори, так і не набуло чинності.

17 лютого український журналіст Костянтин Андріюк повідомив у Telegram, що Печерський районний суд Києва ухвалив рішення усунути Павелка з посади президента УАФ на місяць та опублікував фото рішення суду.

У заяві прес-служби УАФ, оприлюдненій пізніше у Facebook, рішення суду назвали “необґрунтованим” та “спрямованим на дискредитацію керівництва організації” і запевнили, що Павелко продовжує виконувати обов’язки президента асоціації.

Шевченківський районний суд Львова 16 червня задовольнив клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу Павелка, відправивши його під арешт на 60 діб до 14 серпня. Як писав Footballhub, прокурор просив змінити запобіжний захід, оскільки Павелко проігнорував попереднє рішення суду щодо усунення з посади голови УАФ.

контекст:

Павелко очолює Українську асоціацію футболу (раніше – Федерація футболу України) із березня 2015 року. У 2014-2019 роках він був депутатом Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка.

22 листопада 2022 року портал FootballHub повідомив, що Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Записоцького повідомлено про підозру. У тексті документа, який опублікувало ЗМІ, йшлося про те, що Павелка підозрюють у заволодінні коштами шляхом зловживання службовим становищем. Печерський райсуд Києва обрав для Павелка запобіжний захід у вигляді арешту (до 22 січня 2023 року) з альтернативою внесення 9 млн 880 тис. грн застави. Заставу за нього було внесено.

У чому саме підозрюють Записоцького, не повідомлялося. Йому, як пише FootballHub, суд також обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення 9,8 млн грн застави.

В УАФ після ознайомлення з текстами підозр заявив, що “справа розвалиться у першого ж судді”, оскільки ґрунтується на фальсифікації матеріалів і є замовною. Асоціація повідомляла, що йдеться про справу щодо будівництва заводу з виробництва футбольного покриття.

Previous post ЗСУ: Росія перекинула розхвалений “Ахмат” на передову. По ньому завдано перших ударів – новини України, Політика
Next post Довженко-Центр заявив про скасування реорганізації в суді