ЗСУ: Росія перекинула розхвалений “Ахмат” на передову. По ньому завдано перших ударів – новини України, Політика

На тлі великих втрат росіяни були змушені кинути на передову на сході підрозділ кадировського полку “Ахмат”, проте він уже встиг відчути удари Сил оборони і навряд чи залишиться на першій лінії фронту. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

Череватий повідомив, що протягом доби Сили оборони знищили на Бахмутському та Лімано-Купянському напрямках 82 окупанти, ще 204 росіян поранили.

Він наголосив, що на тлі суттєвих втрат зараз у армії РФ основна проблема – це особовий склад.

“Тому там дуже сегментоване угруповання. Це і повітряно-десантні підрозділи, і мотострілкові, і підрозділи БАРС, підрозділи територіальних військ, роти Шторм-Z. І через те, що одна з їх мотострілкових бригад отримала дуже потужні втрати, туди навіть перекинули підрозділ розхваленого полку спецпризначення “Ахмат”, і вже вони отримали перші потужні удари”, – сказав Черевий.

Він припустив, що після цього в РФ зрозуміли, що використовувати “ахматівців” на першій лінії “не надто вийде”. Черевий прогнозує, що надалі “ахматівці” зосередяться “на тому, що вміють” – виконуватимуть функцію поліцаїв та загороджувальних загонів для окупантів.

  • Наприкінці травня речник ВСУ повідомляв, що “ахматівці” зайшли під Мар’їнку, замінивши окупантів зі Шторма-Z. На відміну від інших росіян, “ахматівці” добре екіпіровані та озброєні.
  • 6 червня ЗСУ вдарили по зосередженню “Ахмата” в районі Донецька: знищили 56 бойовиків Кадирова.
  • 3 липня стало відомо про ліквідацію командира загону кадировського спецпідрозділу “Ахмат” Євгена Писаренка.
  • Нещодавно Кадиров стверджував, що бійців спецпідрозділу “Ахмат” передислокували на околиці Бахмута, зокрема, до Кліщіївки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Євросоюз розробив зобов’язання з безпеки перед Україною, – Politico
Next post В УАФ заявили, що суд не продовжив усунення заарештованого Павелка з посади президента асоціації