Матч за вихід на Чемпіонат світу: Україна зіграє з Уельсом


Матч пройде у Кардіффі о 19:00

Сьогодні, 5 червня, Україна зіграє з Уельсом в фіналі плей-офф кваліфікації за вихід на Чемпіонат світу з футболу 2022. Матч пройде о 19:00 у Вельсі в Кардіфі.

За прогнозами букмекерів, шанси команд є приблизно однаковими – господарі мають незначну перевагу. 

Що відомо про суперника?

Головним тренером збірної Уельсу є Роб Пейдж, який очолює команду з 2020 року. За його керівництва валлійці вдало завершили виступи у Лізі B Ліги націй УЄФА 2020–2021, виборовши підвищення до Ліги A цього турніру. 

Перед матчем Пейдж говорив про нашу команду так: “Збірна України справді становить загрозу, і тому є причина. Вони мають якісну команду, але ми впевнені в собі”.

Головними зірками “валлійців” є Гарет Бейл з мадридського “Реалу”, Аарон Ремзі з “Рейнджерс”, Гаррі Вілсон з “Фулгему” та Неко Вільямс з “Ліверпуля”.

Уельс потрапив до плей-офф, вийшовши з другого місця в групі з Бельгією, Естонією, Чехією та Білоруссю. У півфіналі плей-офф, який пройшов ще в березні, “валлійці” подолали збірну Австрії. 1 червня збірна Уельсу програла Польщі з рахунком 2:1. 

У якому стані перебуває збірна України?

Українська збірна не має травмованих серед ключових гравців. У заявку на сьогоднішній матч увійшли:

1. Георгій Бущан, 2. Едуард Соболь, 3. Валерій Бондар, 4. Олександр Сирота, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Микола Шапаренко, 11. Артем Довбик, 12. Андрій Пятов, 13. Ілля Забарний, 14. Михайло Мудрик, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Олександр Піхальонок, 19. Тарас Качараба, 20. Олександр Зубков, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Натомість, хоча й перебували у таборі збірної в Кардіфі, до заявки не потрапили Данило Сікан, Денис Попов, Андрій Лунін та Данило Ігнатенко.

Правий захисник збірної Олександр Караваєв перед матчем розповів, що команда повністю відновилася після переможного матчу із Шотландією. Він також висловив упевненість, що Україна може пройти на Чемпіонат світу за спортивним принципом.

“Звісно, усі знають, яка в нас ситуація, але спорт є спорт. Навіть коли виникали такі думки, що нам подарують путівку на мундіаль, то всі футболісти одразу відповіли “ні”. Усе має вирішуватися чесно, на футбольному полі, за спортивним принципом. Тому ми отримали путівку в плей-офф, спершу на матч із Шотландією. Ми знаємо, який шлях пройшли, розуміємо, що попереду – найважливіша на даний момент гра в нашому житті. У нас є велике бажання, ігрова злість. Усі цього чекають, прагнуть перемоги. Те, що в нас у колективі відбувається, – завтра буде на полі. Ми – єдині й покажемо, на що ми здатні”, – розповів Караваєв. 

Натомість головний тренер Олександр Петраков зазначив, що не відчуває жодного тиску та готується до важкого поєдинку з “валлійцями”. Також український тренер розповів, що збірній передали прапор України, підписаний хлопцями-військовими. Перед грою його вивісили в роздягальні нашої збірної.

На матчі очікується аншлаг: господарів на трибунах стадіону “Кардіфф Сіті” підтримуватимуть 33 000 глядачів, а нашу команду – 2 000 вболівальників. Непроданих квитків на трибуну не залишилося ще в п’ятницю ввечері. 

Сьогодні вранці збірна здійснила традиційну прогулянку містом.

Матч у прямому ефірі транслюватимуть телеканали “Футбол 1” та “Індиго TV” (тимчасовий транслятор контенту каналу “Україна”, який також доступний на відеосервісі Megogo)

Дивіться також: “ЗСУ! ЗСУ!”: вболівальники в Шотландії підтримали українських воїнів-захисників – відео

Previous post Верещук наголошує на обов’язковості евакуації з Донбасу із наближенням зими
Next post У Міноборони обіцяють найближчим часом запуск капеланської служби ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *