Допінг-скандал у Китаї — спортсмени подадуть позов проти WADA

Спортсмени незадоволені діяльністю WADA

Провідні плавці світу хочуть подати до суду на Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) через скандал навколо 23 китайських плавців. Напередодні стало відомо, що у них виявили заборонену речовину триметазидин перед Олімпійськими іграми в Токіо, проте жодного покарання вони не понесли.

Про це повідомляє The Times. Учасники минулої літньої Олімпіади, які змагалися проти китайців, готують колективний позов. Китайці завоювали в Японії три “золота”, два “срібла” та “бронзу” у плаванні.

Лідери світового плавання ведуть переговори з юристами про подання багатомільйонного позову до WADA. Повідомляється, що спортсмени вже заручилися фінансовою підтримкою у разі подання колективного позову.

Нагадаємо, журналісти The New York Times та ARD провели незалежні розслідування, згідно з результатами яких у 2021 році у 23 китайських плавців виявили триметазидин. Китайська сторона оголосила, що сліди препарату знайшли на кухні готелю, де базувалися спортсмени. WADA влаштувало це пояснення, і китайських плавців ніяк не покарали.

Це викликало бурхливу реакцію у РФ, адже через цю ж “заборонку” WADA суворо покарала російську фігуристку Камілу Валієву. У росіянки відібрали всі медалі, отримані після позитивного допінг-тесту, а також дискваліфікували її від змагань на 4 роки.

Previous post ???? 19 – 26 квітня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ???? Повідомлено про підозру головном…
Next post внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія