Київ вимагає виключити Ганну Щербакову із номінантів на приз ISU

Українська федерація фігурного катання вимагає виключити росіянку Ганну Щербакову з числа номінантів на приз “Найцінніший фігурист року”, який вручається Міжнародною спілкою ковзанярів. Про це повідомляє РБК.

Олімпійська чемпіонка Ганна Щербакова є єдиним представником Росії у списку претендентів на нагороду Міжнародної спілки ковзанярів. Крім неї до номінантів увійшли фігуристи з Японії Каорі Сакамото, Юма Кагіяма, Сема Уно і пара Ріку Міура і Рюїті Кіхара, а також олімпійські чемпіони – Натан Чен зі США, китайська пара Суй Веньцзін і Хань Цун і французький танцювальний дует Габріела Папада Сізерон.

18-річна Щербакова також є чемпіонкою світу, дворазовим срібним призером чемпіонатів Європи, переможницею командного чемпіонату світу.

Щербакова бере участь у льодовому шоу “Шахерезада” Тетяни Навкі, де виконує роль богині. Прем’єра вистави відбулася вчора у Москві.

У березні після російського військового вторгнення в Україну Міжнародна спілка ковзанярів усунула всіх російських спортсменів від міжнародних турнірів.

Previous post Антивоєнний комітет закликав росіян за кордоном вийти на акції протесту
Next post Два європейські супутники спостереження впали в океан після катастрофи ракети-носія