Лондон закликав спонсорів Олімпіади не допустити участі у ній росіян

Уряд Великобританії написав листа найбільшим спонсорам Олімпійських ігор із закликом чинити тиск на Міжнародний олімпійський комітет (МОК) з приводу допуску росіян та білорусів до міжнародних змагань – і зокрема до літньої Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє The Guardian.

“Ми знаємо, що спорт і політика в Росії та Білорусі тісно переплетені, і твердо вирішили, що не можна дозволяти режимам у Росії та Білорусі використовувати спорт у своїх пропагандистських цілях”, – йдеться у листі. Міністр культури, ЗМІ та спорту Великобританії Люсі Фрейзер направила його на адресу Coca-Cola, Intel, Samsung, Visa та інших компаній, пише The Guardian.

  • Російських та білоруських спортсменів було відсторонено від міжнародних змагань у відповідь на вторгнення Росії в Україну. У січні 2023 року МОК запропонував дозволити їм змагатися, якщо вони не висловлювалися за війну в Україні та не вживають допінгу.
  • У лютому 2023 року 35 країн, у тому числі Великобританія, заявили, що, як і раніше, підтримують усунення спортсменів з Росії та Білорусі. Президент України Володимир Зеленський також закликав не допускати росіян до Олімпіади, зазначивши, що лише їхня присутність буде “маніфестацією насильства та беззаконня”.
  • У грудні 2022 року за допуск до Олімпіади-2024 росіян та білорусів під нейтральними прапорами висловилися Олімпійський та Паралімпійський комітети США та президент МОК Томас Бах.

Більше новин Радіо Свобода:

Previous post Росіяни, ймовірно, дістали деякі уламки дрону, що збитий над Чорним морем – CNN – новини України, Політика
Next post МВФ готовий оголосити про програму для України на 15,6 млрд дол. – FT – новини на УНН