МВФ готовий оголосити про програму для України на 15,6 млрд дол. – FT – новини на УНН

КИЇВ. 16 березня. УНН. МВФ завершує роботу над чотирирічною програмою для України на 15,6 млрд доларів, повідомляє Financial Times. УНН.

Подробиці

“МВФ фіналізує чотирирічну програму кредитування для України на суму 15,6 мільярда доларів”, – йдеться у повідомленні.

Джерело сказало, що оголошення буде зроблено за кілька днів.

У заяві, опублікованій у середу, МВФ підтвердив, що політичні обговорення з українською владою проходили у Варшаві, Польща, з 8 по 15 березня.

“Обговорення між фахівцями МВФ та представниками влади України було продуктивним. Було досягнуто значного прогресу на шляху до узгодження низки заходів, які могли б лягти в основу програми, підтриманої Фондом. Спираючись на цей прогрес, експерти МВФ та влада України розраховують на завершення дискусій найближчими днями”, – сказав постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

Доповнення

На початку обговорення розмір кредиту оцінювався у діапазоні від 14 до 16 мільярдів доларів.

Раніше МВФ надав Україні екстрене фінансування у розмірі 2,7 млрд доларів, а у грудні затвердив чотиримісячну програму для країни, спрямовану на зміцнення економіки та підготовку її до отримання великого кредиту від Фонду.

З початку війни Україна отримала понад 38 мільярдів доларів бюджетної підтримки від іноземних держав та міжнародних фінансових організацій.

Previous post Лондон закликав спонсорів Олімпіади не допустити участі у ній росіян
Next post Швейцарська компанія ABB інвестує у завод з виробництва роботів у США – новини на УНН