Бойкот Олімпіади є крайнім заходом, питання вирішуватиметься колегіально – Гутцайт – новини на УНН

КИЇВ. 12 березня. УНН. Бойкот Олімпійських ігор – 2024 – це крайній захід, питання вирішуватиметься лише колегіально. Про це повідомив міністр молоді та спорту та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Бойкот Олімпійських ігор – це вже крайній захід, потім ми прийматимемо таке політичне рішення, складне рішення для кожного спортсмена, тренера, кожної федерації, тому що Олімпійські ігри – це найважливіший старт для кожного спортсмена», – сказав Гутцайт.

Подробиці

Він зазначив, що ухвалювати це рішення будуть лише колегіально.

«Тільки з федераціями, лише з нашими спортсменами. Минулого тижня я провів виконком Олімпійського комітету, потім була робоча зустріч із президентами всіх олімпійських федерацій всеукраїнських, і практично кожен президент висловив свою думку, що вони не бачать, як вони братимуть участь у змаганнях, де будуть російські та білоруські спортсмени. Але треба ще радитись із нашими спортсменами, тренерами. Це дуже складне і важке питання, але нам потрібно згодом прийняти вирішальне рішення, брати нам участь чи ні. Багато думок…» – розповів Гутцайт.

Доповнення

МОК раніше опублікував заяву, в якій припустили, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді у Парижі під нейтральним прапором. Пізніше МОК прокоментував можливий допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації зазначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

У січні міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі, через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Previous post Польським медикам дозволили оглянути Саакашвілі
Next post Бізнесмен Соколовський заявив, що Мінсоцполітики не оголосило тендер на бебі-бокси та позбавило батьків права вибору виду допомоги