Лондон закликав спонсорів Олімпіади підтримати заборону на участь росіян – новини на УНН

КИЇВ. 11 березня. УНН. Уряд Великобританії написав найбільшим спонсорам Олімпійських ігор із закликом чинити тиск на МОК через його пропозицію дозволити росіянам і білорусам знову брати участь у міжнародних змаганнях та в Іграх у Парижі 2024 року, повідомляє The Guardian, пише УНН.

Подробиці

Міністр культури країни Люсі Фрейзер також попросила британських виконавчих директорів світових партнерів МОК, зокрема Coca-Cola, Intel, Samsung та Visa, чинити тиск на МОК у зв’язку з низкою серйозних занепокоєнь щодо потенційного послаблення заборони.

«Ми знаємо, що спорт і політика в Росії та Білорусі тісно переплетені, і ми налаштовані рішуче, що режимам у Росії та Білорусі не можна дозволити використовувати спорт у своїх пропагандистських цілях», – йдеться в листі.

«Поки наші побоювання та суттєва відсутність ясності та конкретних деталей щодо працездатної моделі «нейтралітету» не будуть розглянуті, ми не згодні з тим, що російських та білоруських спортсменів слід допускати назад до змагань», – наголошується у листі.

Великобританія разом із 34 іншими країнами стверджує, що ситуація в Україні погіршилася після першого рішення МОК у лютому минулого року накласти заборону – і що росія та білорусь не повинні повертатися, доки Володимир Путін не припинить свою незаконну війну.

«З огляду на заявлену позицію МОК про те, що остаточних рішень не прийнято, ми наполегливо закликаємо МОК розглянути питання, підняті всіма країнами, і відповідно переглянути свою пропозицію», – йдеться у листі Фрейзер до спонсорів.

«Я хотіла б почути вашу думку з цього питання як олімпійських партнерів, і попросити вас приєднатися до нас, щоб чинити тиск на МОК, щоб той вирішив питання, які були порушені в нашій заяві», – сказано в листі.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський відреагував на спроби дозволити російським спортсменам брати участь в Олімпіаді-2024 у Парижі, закликавши міжнародних партнерів протистояти цим зусиллям.

Previous post Втрати Росії: ЗСУ знищили 760 окупантів, 23 одиниці техніки та збили вертоліт за добу – новини України, Політика
Next post “З АРМА дуже багато проблем”. Гетьманцев заявив, що Агентство з розшуку та менеджменту активів можуть ліквідувати