Африка підтримує участь російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року – новини на УНН

КИЇВ. 5 березня. УНН. У неділю олімпійські комітети Африки заявили, що російським та білоруським спортсменам слід дозволити брати участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. УНН.

Подробиці

У заяві, опублікованій у TwitterАсоціація національних олімпійських комітетів Африки повідомила, що її члени «одноголосно прийняли рішення підтримати участь російських та білоруських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях».

Африканська асоціація заявила, що її рішення узгоджується з позицією МОК та його президента Томаса Баха, щоб «дозволити російським та білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в умовах повного нейтралітету без будь-яких ідентифікаційних знаків».

Що було раніше

Це сталося після того, як 20 лютого США та 30 інших країн-однодумців закликали заборонити спортсменам Москви та Мінська брати участь у міжнародних спортивних змаганнях через війну.

Міжнародний олімпійський комітет викликав полеміку в січні, коли оприлюднив багатоетапний план участі російських та білоруських спортсменів у літніх Іграх 2024 року в Парижі та Зимових іграх 2026 року в Мілані, але як нейтральні сторони (замість того, щоб змагатися від імені та символіки своєї країни) .

МОК наголосив на своїй «твердій прихильності об’єднуючої місії олімпійського руху», зазначивши в заяві від 30 січня, що «жоден спортсмен не повинен бути перешкодою для участі у змаганнях лише через його паспорт».

Previous post МЗС КНР: Сі Цзіньпін поїде до Путіна, щоб “закликати до миру та сприяти переговорам” – новини України, Політика
Next post Україна та МВФ розраховують завершити переговори про нову кредитну програму найближчими днями – заява Фонду