Негода в Україні: знеструмлено 400 населених пунктів у 10 областях | новини України

доповнено

Зеленський: Через шторми у 10 областях без електропостачання залишаються близько 400 населених пунктів

Сергій Бережний

Сергій Бережний

публіцист

В Україні через негоду знеструмлено 400 населених пунктів у 10 областях – Зеленський
Фото – Національна поліція

Через шторми та снігопади у 10 областях України без електропостачання залишаються близько 400 населених пунктів, енергетики працюють над якнайшвидшим відновленням подачі електрики. Про це сказав у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

“Прошу всіх громадян України в районах, де панує негода: будьте максимально обережні. За потреби, будь ласка, звертайтеся до ДСНС України, Національної поліції, інших наших державних та комунальних структур”, – сказав президент.

Він зазначив, що в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Київській областях вже розгорнуто та працюють оперативні штаби. На дороги, де це потрібно, виведено спецтехніку.

ДОДАТКОВО о 22:05. Як уточнив заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба, знеструмлено 35 населених пунктів у Миколаївській області, 30 – у Кіровоградській, 22 – у Київській, 20 – у Полтавській, 18 – у Черкаській, вісім – у Чернігівській, вісім – у Дніпропетровській, шість у Донецькій та чотири у Сумській.

Сьогодні в ДТЕК Одеські електромережі повідомили, що через сніг, пориви вітру та падіння дерев понад 100 населених пунктів залишилися без світла. Найбільше відключень в Ізмаїльському та Одеському районах. Рух трасою Одеса — Рені перекритий для всіх видів транспорту через посилення негоди.

  • У Молдові 109 населених пунктів частково або повністю залишилися без електрики через сильний вітер і снігопад.
Previous post Звільнення польського генерала, який навчав українських військових
Next post Рада не прийняла жодного рішення і провалила три постанови. В залі було лише 109 нардепів