Ціни на продукти в Україні — чи дорожчають яйця перед Великоднем 2024 за західним обрядом

Цей продукт є базовим та популярним в Україні цілий рік

Через Великий пост в Україні дорожчає риба. А ось яйця напередодні Великодня за західним обрядом (цього року він відзначається 31 березня) не лише не зрослі в ціні, а й продовжують дешевшати.

За даними порталу “Мінфін”, станом на п’ятницю, 29 березня, десяток яєць С1 торгової марки “Квочка” в середньому коштує 54,99 грн. За десяток яєць “Ясенсвіт” у середньому просять 54,05 грн. Середня ціна упаковки з 30 штук яєць “Ясенсвіт” складає 148,15 грн.

При цьому середньомісячні ціни на яйця в лютому були вищими. Так, десяток “Квочки” коштував 58,01 грн., а вартість яєць “Ясенсвіт” в середньому була 61,57 грн.

Попит на яйця в Україні традиційно зростає з наближенням великодніх свят. Їх заведено фарбувати у великих кількостях, а також вони йдуть у тісто на паски. Однак у зв’язку з тим, що між Великоднем за західним та східним обрядами цього року такий великий тимчасовий розрив (християни східного обряду відзначатимуть Христове Воскресіння 5 травня), яйця поки що не демонструють зростання вартості.

Як повідомляв “Телеграф”, експерти раніше попереджали про зростання цін на яйця перед Великоднем. Вони також прогнозували, коли ціни на них стабілізуються.

Previous post Учитель надсилав школяркам свої голі фото
Next post Теракт у “Крокусі”. France 1: Розвідка Франції пропонує скасувати відкриття Олімпіади новини України