У Дніпрі триває ліквідація наслідків ракетної атаки

13 поранених. Одна людина у важкому стані. У Дніпрі продовжують ліквідацію наслідків ракетної атаки. Нагадаю, в неділю надвечір захисники неба знищили повітряну ціль, втім її осколки наробили лиха у приватному секторі. Понівечені понад 30 будинків. Що нині на місці ураження та в якому стані потерпілі? Дивімося.

Олена – потерпіла:

Вибух і свист у вухах. Кілька секунд, я впала, швиденько згрупувалася, в очікуванні поки все пролетить. Почула голос мами і почали шукати один одного городом.

Олена – одна з постраждалих після падіння уламків збитої російської ракети. В момент вибуху вона з батьками працювала на городі, вони й опинилися за кілька метрів від епіцентру вибуху. З тіла жінки медики витягли два осколки.

Олена – потерпіла:

– Фізично в мене все болить, сьогодні виймали осколки, важка була ніч, боляче і шия. – А де у Вас осколки були? – В руці і в нозі. В нозі те, що найбільше поранення, воно сквозне.

Всього внаслідок падіння уламків поранення дістали 13 людей. Один з найтяжчих – батько Олени, пан Володимир. Медики кажуть, наразі зберігається загроза його життю.

Сергій – медичний директор лікарні:

Тяжке поранення грудної клітини, перелом ребер, черепно-мозкова травма, пневмоторакс. Йому проводились усі маніпуляції та оперативні втручання, які потрібні. Знаходиться на ШВЛ. Ми то його з критичного стану вивели, але відверто відповісти, що ми його вже врятували, – тяжко.

Біля будинку, точніше біля руїни, зібралися рідні. Кажуть, шматок ракети впав на сусідню ділянку, всього за кілька метрів звідси.

Анна – донька потерпілого:

Нам пощастило, що сусід будується. Він вирив фундамент і воно в той бік опало. Ледве приглушив удар. Інакше вижив би тато.

Анна розповідає, батьки переїхали у цей будинок на початку війни, подалі від центру. Сподівались, що тут буде спокійніше, і ракети, які росіяни направляють на Дніпро, у приватний сектор не долетять. Але сталося інакше. Вибуховою хвилею зруйнувало все: потрощені дах, вікна, вилетіли двері, а по стінах пішли тріщини.

Через падіння уламків вибуховою хвилею пошкоджено близько тридцяти осель. Місцеві вже другий день прибирають на власних подвір’ях, але кажуть, від пережитого досі оговтатись не можуть.

Світлана – мешканка пошкодженого будинку:

Шок моторошний, а потім ти розумієш, я питала, чи пил, чи дим може бути, і сипалося зі стелі. І вийшло так, що я вискочила на вулицю, те, що було неправильно, бо в мене вже ґанок і дах обвалилися.

Сидіти склавши руки – ніколи, зізнається Світлана, жінка прийшла допомагати прибирати сусідам. На місці працюють енергетики, комунальники та гуманітарна місія. Людям видають допомогу.

Віталій Воскобойник – консультант у сфері захисту гуманітарної місії:

Від ООН у вигляді будівельних наборів, також паралельно видаємо ковдри, ліхтарі, у кого світла немає. Також маломобільним людям, хто цього потребує, допомагаємо забивати вікна, перекривати дахи.

Профільні комісії обстежують понівечені будинки, складають акти й закликають потерпілих писати заяви на відшкодування.

Previous post Дрони, роботи та РЕБ: як працює нова українська зброя
Next post У Білому домі проти поділу допомоги Україні та Ізраїлю. Говорять: Це нікому не допоможе | новини України