Мобілізація засуджених: Шуляк розповіла, як охочі зможуть вступити до ЗСУ

Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт, який надає можливість мобілізації для засуджених. Наразі законопроєктом запроваджується можливість мобілізації, коли є згода засудженого.

Про це заявила Олена Шуляк, народний депутат України, співавторка законопроєкту в ефірі телемарафону.

“Він розроблявся спільно з Генеральним штабом України, Міністерством оборони, Міністерством юстиції. Були залучені члени профільного комітету, який займається питанням стосовно правоохоронної діяльності. Наразі законопроєктом запроваджується можливість мобілізації, коли є згода засудженого”, – сказала Шуляк.

Також вона додала, що засуджений має пройти ретельну медичну перевірку та перевірку свого психологічного стану.

“Після проведення цих перевірок обовʼязково потрібно отримати згоду від військового керівництва. Потрібна не тільки згода засудженого, але й обовʼязково згода відповідної частинив якій буде формуватися такий спеціальний підрозділ. Після погодження і проходження всіх перевірок документи направляються до суду.

Потім суд повинен прийняти рішення щодо дострокового звільнення для підписання контракту. Національна гвардія також залучена до цього процесу. Вони будуть доставляти засудженого і до ТЦК, а потім вже безпосередньо до місця проходження служби. Верховна Рада підтримала законопроєкт, де розширила винятки для проходження служби. Мобілізуватися не зможуть ті засуджені, які скоїли не тільки злочини проти національної безпеки нашої держави, а також колаборанти, люди, які вчинили вбивство, сексуальне насильство та інші тяжкі злочини”, – відповіла нардепка.

Previous post Усі відповіді майбутнім батькам. Покроковий гайд для усиновлювачів від Фонду Ріната Ахметова
Next post ???????? СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони на локації Сил оборони …