Новий щабель якості: Київський картонно-паперовий комбінат отримав сертифікат “Халяль”

Чи реально поєднати світовий рівень якості продукції, європейські цінності екологічності й безпеки, українську айдентику та повагу до мультикультурного різноманіття? Як лідер вітчизняного ринку картонно-паперових і пакувальних рішень, Київський КПК задає нові тренди соціальної відповідальності й сталого розвитку. За власною ініціативою підприємство пройшло комплексну перевірку виробництва та підтвердило відповідність вимогам стандарту “Халяль”.

Київський картонно-паперовий комбінат – група компаній з австрійськими інвестиціями (бенефіціар – Pulp Mill Holding), яка спирається у своїй діяльності на чотири ключові стовпи: безпечність виробництва, конкурентоспроможність продукції, відповідальність перед громадою та екологічність усіх процесів.

Саме поєднання даних чинників забезпечило комбінату стале реноме одного з провідних промислових товаровиробників і платників податків України. Проте головна цінність підприємства – це люди, впевнений гендиректор Pulp Mill Holding д-р Хайнц Ціннер. І йдеться як про кількатисячну команду співробітників, так і про кінцевих споживачів картонно-паперової продукції. Адже за роки роботи Київський КПК здобув статус не лише містоутворюючого підприємства, а й виробника всенародно улюблених брендів.

Аби залишатись конкурентоспроможним, ККПК модернізує обладнання (на 2024 рік заплановані 12,5 млн євро інвестицій) та вдосконалює інтегровану систему управління якістю, екологічністю, безпечністю продукції, енергоефективністю, охороною здоров’я та умовами праці відповідно до вимог міжнародних стандартів.

При цьому комбінат не обмежується щорічними наглядовими аудитами й підтвердженням загальноприйнятих сертифікатів відповідності (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO 50001:2018 тощо), виданих незалежними організаціями, а розширює горизонти. Зокрема, Київський КПК пройшов добровільну міжнародну сертифікацію за системою Лісової Опікунської Ради (FSC).

Крім того, спираючись на європейські та мультикультурні цінності, ККПК за власною ініціативою звернувся до ТОВ “Центр Сертифікації “Халяль” для проведення комплексної перевірки виробничих процесів на їх відповідність вимогам щодо виготовлення валяльної продукції. Ідеться про такі товарні позиції як картон тарний макулатурний, папір для гофрування, картон гофрований, ящики та інші пакувальні вироби з гофрокартону, які можуть контактувати з харчовими продуктами.

За підсумками перевірки, 1 квітня 2024 року комбінат отримав сертифікат “Халяль”, що підтверджує: у ході виробництва вказаної продукції та в її складі не виявлено жодних заборонених інгредієнтів.

Варто зауважити, що це – перший в Україні випадок проходження подібної сертифікації серед представників картонно-паперового бізнесу: як справжній лідер ринку і трендсеттер, Київський КПК крокує в авангарді й задає орієнтири для інших підприємств галузі. Адже саме через доброчесну конкуренцію і постійне вдосконалення процесів пролягає шлях до майбутнього відновлення економіки.

Previous post “Це, шановні, печерний сексизм”. Відомій українській журналістці відмовили у роботі через те, що вона – жінка
Next post КМДА пропонує Мінкульту передати Гостиний двір громаді Києва