“Це, шановні, печерний сексизм”. Відомій українській журналістці відмовили у роботі через те, що вона – жінка

За словами Брензай, представники компанії мотивували свою відмову тим, що такий захід має вести чоловік. Журналістка не стала говорити, про яку саме компанію йдеться.

“Історія про сексизм або яких прав вам ще не вистачає. Я мала модерувати конференцію на економічну тематику для великої компанії. І ось за кілька днів до неї пишуть: “Вибачте, ми тут подумали, що краще, щоб вів чоловік, тому дякую, до побачення, – повідомила вона. – Я перечитала повідомлення кілька разів. Серйозно? Якщо економічна тематика, то краще, щоб чоловік?

Брензей наголосила, що входить до трійки найкращих випускниць програми з економічної журналістики Київської школи економіки.

“Я модерую заходи для міжнародних структур типу ООН та ОБСЄ. Заходи за участю перших осіб держави. Ця конференція мала бути четвертою лише цього місяця в моєму графіку. Ще від кількох я відмовилася, бо не встигала. Але є недолік – у мене ХХ-хромосоми, а не ХY, – іронічно додала вона. – Дуже сподіваюся, що ця компанія просто не хотіла зі мною працювати і не знайшла найкращої відмазки. це, шановні, печерний сексизм”.

Контекст

Брензей народилася 2 квітня 1992 року у Запоріжжі. Із червоним дипломом закінчила факультет журналістики Запорізького національного університету. Брензей – ведуча новин на СТБ та телемарфону “Єдині новини”, співзасновниця YouTube-каналу “Палає”.

Previous post Меркурій та Венера зникнуть, а людство переселиться на інші планети: що буде, коли помре Сонце
Next post Новий щабель якості: Київський картонно-паперовий комбінат отримав сертифікат “Халяль”