На 15 років сяде зрадник, який писав антиукраїнські статті для РФ – новини LB.ua

До 15 років за ґратами із конфіскацією майна засудили жителя Полтавщини, який із червня 2022 року співпрацював із російським аналітичним порталом рф “Фонд стратегічної культури” і писав для них антиукраїнські статті, зокрема, про обстріл Кременчука та влучання у Дніпрі. Йдеться про очільника громадської організації “російська громада Полтавщини”, ідеологічного прихильника кремлівського режиму.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора та в СБУ.

Прокуратура зазначила, що чоловікові винесли вирок за вчинення державної зради, виготовлення і поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію (ч. 2 ст. 111, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

У суді довели, що полтавець на замовлення порталу РФ в якості “політичного експерта” за грошову винагороду писав статті. В них дискредитував керівництво держави та ЗСУ. Крім того, висвітлював у вигідному для Росії світлі ракетні обстріли об’єктів критичної інфраструктури України, торговельного центру в Кременчуці, житлового будинку в Дніпрі.

Зрадник із Полтавщини у суді

Фото: СБУ

Зрадник із Полтавщини у суді

Статті чоловік надсилав представниці порталу через месенджер. Після редагування їх публікували. Щоб приховати протиправну діяльність, полтавець писав під псевдонімами.

За свою роботу агент отримав від окупантів майже 250 тис. у гривневому еквіваленті.

“За висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, у текстах містилися висловлювання з ознаками пропаганди антиукраїнського характеру та підтримки дій рф”, – зазначили у ОФісі генпрокурора.

До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою.

  • СБУ повідомила про підозру у державній зраді “політексперту” з телеканалів Медведчука. Раніше Михайло Шпір уже отримав заочний вирок за свої дії у вигляді 10 років тюрми з конфіскацією майна. Втім, за нові задокументовані злочини йому загрожує суворіше покарання.

Previous post Тарантіно відмовився від зйомок фільму “Кінокритик”, який мав стати фінальним у його режисерській кар'єрі
Next post ???? За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав зрадник, який створював кремлівську п…