Україна наростила потужності виробництва зброї, але не має коштів – LB.ua

Україна у деяких сферах може виробляти більше зброї, ніж має на це власні кошти.

Про це у вечірньому зверненні 25 квітня повідомив Президент Володимир Зеленський.

За словами глави держави, для цього тривають перемовини із партнерами, аби залучити інвестиції.

“Працюємо далі і щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні. Кожен виробник має отримати справді довгострокову впевненість у тому, що кожен контракт буде забезпечений необхідними фінансами, постачанням і логістикою. Ми працюємо і з нашими партнерами над інвестиціями у виробництво в Україні – уже зараз за деякими напрямами можемо виробляти значно більше, ніж є власних коштів”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що “виробничі потужності достатньо широкі”, тож під час візитів, переговорів урядовців зі союзниками “обговорюємо можливість більш масштабного залучення фінансів, щоб країни, які володіють коштами, але не мають власних виробничих потужностей, – щоб вони будували свій арсенал разом із нами й нам зараз для фронту допомагали”.

  • Як відомо, що із передбачених майже 61 мільярда доларів, які виділили США для України, 1,6 млрд доларів планується витратити на закупівлю української зброї. Йдеться також про створення спільних оборонних підприємств, які розташують в Україні чи сусідніх країнах.
  • Крім того, питання виробництва зброї обговорювали на Ставці 25 квітня. Йшлося про підсилення українських виробників та напрацювання контрактів із партнерами, щоб виготовляти озброєння в Україні іноземним коштом.

Previous post Європарламент не визнає Путіна президентом та закликає обмежити відносини з ним
Next post Данія додатково виділить 600 млн євро на допомогу Україні у 2024 році | новини України