Данія додатково виділить 600 млн євро на допомогу Україні у 2024 році | новини України

Відповідних домовленостей досягли уряд Данії та парламентські партії, повідомили у Міноборони країни.

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Данія додатково виділить 600 млн євро на допомогу Україні у 2024 році
Троельс Лунд Поульсен (Фото: Liselotte Sabroe/EPA)

Данія збільшить фінансування Фонду підтримки України, в рамках якого Київ отримує військову допомогу, на 4,4 млрд. данських крон (понад 590 млн. євро). Про це повідомило Міністерство оборони.

За інформацією оборонного відомства, більшість коштів, які Данія передбачила для допомоги Україні на цей рік, вже спливало. Але була потреба у подальшій військовій підтримці, тому уряд країни та парламентські партії домовилися про виділення додаткових коштів.

“З початку війни Данія була однією з найактивніших країн-донорів. Ми повинні залишатися такими і надалі, і тому я радий, що переважна більшість партій у Фолькетингу підтримує нас у наданні ще 4,4 млрд крон у фонд на військову підтримку України у 2024 році. року”, – сказав міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Метою Фонду підтримки України є надання прямої військової допомоги у вигляді озброєння, військової техніки та фінансування навчання українських військових. Сюди входить, зокрема, закупівля техніки та озброєння для пожертвувань Україні.

  • 22 лютого Данія оголосила про пакет допомоги Україні на 228 млн. євро. Він містив артснаряди, боєприпаси для систем ППО, техніку розмінування та безпілотники.
  • 23 лютого Україна та Данія підписали угоду про безпеку. Повний текст документа ЛІГА.net публікувала тут.
  • 17 квітня Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 295 млн. євро. Кошти були спрямовані на розвиток морського потенціалу ЗСУ, безпілотники, снаряди та виробництво запчастин ракет.
Previous post Україна наростила потужності виробництва зброї, але не має коштів – LB.ua
Next post Довіра між владою і бізнесом – питання виживання країни, – Ігор Ліскі