Жодних сумнівів: Офіс генпрокурора про причетність Ірану до виробництва та постачання дронів у Росії – новини на УНН

КИЇВ. 21 січня. УНН. У органів прокуратури та органів слідства немає жодних сумнівів, що посадові, юридичні та фізичні особи Ірану причетні до виробництва та постачання дронів до Росії. Про це заявив начальник Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрію Білоусову, повідомляє УНН.

Цитата

“У нас є ця інформація, яка підтверджує причетність Ірану до цього. І ми доводитимемо винність цих посадових осіб, цих фізичних осіб як у національних судах, так і в міжнародних судах, використовуючи для цього доказову інформацію. І саме зараз ограновані слідства та прокуратури збирають докази, якими ми зможемо переконати суд у їхній причетності до цих злочинів”, – наголосив він.

Подробиці

Білоусов повідомив, що з цією метою зараз проводиться “сотні слідчих дій, сотні експертиз”, які найближчим часом буде завершено. Він запевнив у достатності доказів провини посадових та фізичних осіб Ірану, а також представників будь-яких інших країн, які сприяють Ірану у розробці чи постачанні цих дронів, їхньому використанні в Україні.

Він запевнив, що українські правоохоронні органи зможуть довести це у судах, і всіх причетних осіб буде притягнуто до відповідальності.

“Для нас важливо простежити весь ланцюжок, починаючи від виробництва до постачання та безпосереднього використання. Звичайно, всі ці особи, які постачають комплектуючі, які збирають ці дрони, які навчають росіян використовувати ці дрони і ті особи, які безпосередньо їх запускають по наших громадян, по наших містах – всі вони мають бути ідентифіковані”, – наголосив прокурор.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час Українського сніданку в Давосі 19 січня повідомив, що Росія готується застосовувати проти України ще один пакет іранських дронів.

Previous post Польща може надати Україні німецькі такні Leopard без дозволу Німеччини – речник уряду ФРН
Next post У розвідці розповіли, чи існує наразі загроза відкритого вторгнення з Білорусі