ГБР викрило та затримало підприємців, які продавали Міноборони яйця по 17 гривень – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Працівники ГБР у ході спільної спецоперації з СБУ викрили та затримали підприємців, які привласнювали кошти, виділені на харчування військовослужбовців ЗС України, зокрема, продавали яйця по 17 гривень. Про це інформує УННпосилаючись на сайт ГБР

Цитата

“У рамках масштабного розслідування належного забезпечення військових усім необхідним ГБР постійно припиняє спроби нажитися на війні окремих чиновників та підприємців. Особлива увага приділяється забезпеченню продуктами харчування, оскільки тут, на думку злодіїв, найпростіше “заховати кінці у воду” – продукти можна списати” , “з’їсти на папері” тощо”, – йдеться у повідомленні.

Подробиці

Наголошується, що правоохоронці затримали групу з п’яти осіб, до якої входили представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Також затримано військовослужбовця, який вів “чорну бухгалтерію”.

Суму встановлених збитків державі від діяльності групи зараз оцінюють у понад 4,6 мільйона гривень. За інформацією ГБР, “заощаджені” кошти, що перераховуються Міноборони України, учасники схеми ділили між собою.

Під час обшуків в учасників злочину вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 мільйон гривень готівкою. Затриманим готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання заходів у вигляді тримання під вартою.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення – присвоєння чи розтрата чужого майна, яке було довірене особі чи перебувало у його віданні, скоєно особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання як позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо

23 січня відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, де було присутнім керівництво Міноборони.

Приводом для виклику керівництва Міноборони на засідання комітету ВР стали повідомлення ЗМІ про нібито закупівлю продовольства для військових за цінами, які є значно вищими, ніж у торгових закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Злощасні яйця”: Вениславський заявив про збочення фактів у розслідуванні із закупівель харчування Міноборони

Previous post у Міноборони РФ похвалилися ракетним ударом по Краматорську, через який загинули мирні люді — Світ — tsn.ua
Next post Україна-ЄС. Як їх зближує і водночас віддаляє війна?