ВР звернулася до влади Грузії з проханням перевести Саакашвілі на лікування за кордон – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Під час засідання Верховної Ради України народні депутати підтримали ухвалу про звернення до влади Грузії, а також до міжнародних організацій щодо переведення колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон. Про це пише УННпосилаючись на сторінку нардепа Олексія Гончарука на Telegram.

Цитата

“Саакашвілі необхідне лікування. Судячи з опублікованих фото, його стан є критичним”, – зазначив нардеп.

У свою чергу голова політичної партії “Слуга народу” Олена Шуляк заявила: “Михеїл має вижити. Не лише заради себе та своєї родини. Не лише заради України, яка цінує життя кожного громадянина. Але й заради збереження базових демократичних та загальнолюдських цінностей. І наш борг – нагадувати про це і Грузію, і Європу, і світ».

Подробиці

У ухвалі Верховна Рада закликала грузинську владу забезпечити Саакашвілі необхідною медичною допомогою, належними умовами утримання, а також надати Уповноваженому ВР з прав людини Дмитру Лубинцю доступ до нього.

Крім цього, парламент звернувся до уряду Грузії з проханням дозволити терміново перевезти політика за кордон для надання необхідного лікування з огляду на тяжкий стан політика. Також ВР звернулася до Європарламента, Ради Євросоюзу, Єврокомісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів ЄС з проханням “посилити політичний діалог” з грузинською владою щодо “термінового переведення в європейські чи американські медичні установи” Саакашвілі.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ України 2 лютого закликало грузинську владу негайно припинити знущатися з колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі в ув’язненні і передати його Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Єдине, що я прошу – надати мені адекватне лікування”: Саакашвілі дистанційно виступив на засіданні суду

Previous post Рада звернулася до Грузії щодо переведення Саакашвілі на лікування за кордон
Next post У Зеленського розглядають три моделі Спецтрибуналу над Росією — Політика — tsn.ua