Досить великі перерви між включеннями: Братчук про ситуацію з енергопостачанням в Одесі – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Наразі в Одесі введено екстрені та аварійні графіки електропостачання, у місті досить великі перерви між включенням світла – по 10 та 12 годин. Про це повідомив під час брифінгу речник Одеської ОДА Сергій Братчук, передає УНН.

Цитата

“Стабілізаційні графіки відсутні. Після того, як буде виконано рішення щодо переведення критичної інфраструктури на альтернативні джерела живлення, ми зможемо звільнити певну частину потужностей, і змінити графік 2/8 зі знаком плюс. Зараз по кілька годин надходить енергія, досить великі перерви між включеннями : 10, 12, іноді й більше годин, якщо є аварійна ситуація”, – сказав він.

Подробиці

Братчук нагадав, що на рівні Кабінету міністрів, Міненергетики, Одеської ОДА, ДСНС та енергетичних компаній регіону було ухвалено рішення про підключення критичної інфраструктури до альтернативних джерел живлення – генераторів. Він додав, що відповідний процес уже відбувається.

Крім цього, він повідомив, що у зв’язку із ситуацією міський електротранспорт, зокрема в Одесі, не функціонує “вже кілька днів поспіль” і навряд чи відновить свою роботу найближчим часом.

Також він зазначив, що додатково в області розгорнули 164 пункти Незламності. Деякі з них працюють цілодобово, щоб мешканці мали змогу підзарядити мобільні пристрої, мати доступ до зв’язку та інтернету, а також отримати гарячі напої.

Братчук підсумував, що ситуація у регіоні залишається напруженою.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на найближчому засіданні Кабінету міністрів України опрацюють питання виділення коштів Одеської ОДА на закупівлю запасів пального для генераторів.

Previous post сенатори спитали в Цукерберга про доступ російських розробників до даних користувачів у Facebook
Next post експерт відповів — Укрaїнa — tsn.ua