В Італії вперше у світі заборонили штучний інтелект ChatGPT – новини України,

Італійське відомство Гарант захисту персональних даних наказало негайно обмежити обробку даних італійських користувачів OpenAI, американською компанією, яка розробила чат-бот штучного інтелекту ChatGPT і керуючого ним. Водночас відомство розпочало розслідування.

20 березня було порушено дані про діалоги користувачів ChatGPT та інформацію, пов’язану з оплатою підписок на платні послуги чат-бота.

Гарант конфіденційності підкреслив відсутність правової основи, яка “виправдовує масовий збір та зберігання персональних даних з метою тренування алгоритмів, що лежать в основі роботи платформи”.

“Як показали проведені перевірки, інформація, надана ChatGPT, не завжди відповідає реальності, що призводить до недостовірної обробки персональних даних”, – йдеться у повідомленні. У Гаранті також наголосили, що за правилами OpenAI послуга призначена для людей віком від 13 років, але у самій програмі відсутня перевірка віку користувача.

OpenAI, який не має офісу в ЄС, але призначив представника в Європейській економічній зоні, повинен протягом 20 днів повідомити про заходи, які вживаються для реалізації обмежень в Італії. А якщо ні, то компанії загрожує штраф у розмірі до 20 мільйонів євро або до 4% річного світового обороту.

  • Гендиректор SpaceX, Tesla та Twitter Ілон Маск, фахівці зі штучного інтелекту та лідери галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем більш потужних, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4. Про це йдеться у відкритому листі, де згадуються потенційні ризики для суспільства та людства.

Читайте також

Лев Шевченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post США закликають виїхати з Росії всіх американців, навіть журналістів – новини України, Світ
Next post Мовний імперіалізм путіна і зворотний ефект