“Хіросимський процес” – лідери G7 домовилися обговорити управління ІІ – новини України,

Лідери країн G7 погодилися з необхідністю управління генеративним штучним інтелектом відповідно до цінностей Великої сімки, висловивши стурбованість руйнівним потенціалом технологій, що швидко розвиваються. Про це повідомляє Bloomberg.

Уряди Великої сімки в рамках “Хіросимського процесу” домовилися обговорити питання штучного інтелекту на рівні кабінетів та подати результати до кінця 2023 року, йдеться у заяві лідерів на саміті G7 у п’ятницю.

Щоб переконатися, що розробка штучного інтелекту орієнтована на людину та заслуговує на довіру, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда закликав до співпраці для безпечного транскордонного потоку даних та пообіцяв фінансувати ці зусилля.

Побоювання урядів полягає в тому, що технології, які можуть створювати текст, який звучить немов створений людиною, а також генерувати зображення та відео можуть стати потужним інструментом для дезінформації. Сем Альтман, гендиректор OpenAI, цього тижня закликав сенаторів США посилити регулювання штучного інтелекту.

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак хоче розробити правила управління ризиками та перевагами штучного інтелекту. Для цього він запросив Альтмана та інших представників галузі до Великобританії.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Блінкен переконав Білий дім дозволити союзникам постачання F-16 Україні – ЗМІ
Next post У Чернівецькій області зафіксовано тринадцять випадків хвороби Лайма