NASA відкрило майже безсмертні бактерії – їх почали додавати до сонцезахисних кремів | новини України

Bacillus pumilus мають надзвичайну стійкість до миючих засобів та ультрафіолетового випромінювання.

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

NASA відкрило майже безсмертні бактерії  Їх почали додавати до сонцезахисних кремів.
Фото: Pexels

Кастура Венкатесваран, вчений NASA, який вивчає дезінфекцію космічних кораблів, знайшов на тампоні на своєму кораблі бактерію, яку назвав bacillus pumilus, з надзвичайною стійкістю до миючих засобів та ультрафіолетового випромінювання. Про це повідомляє Mashable.

Виявивши цей мікроорганізм, він вирішив направити його на Міжнародну космічну станцію, щоб вивчити його реакцію на космічну радіацію. Астронавти підвісили його поза лабораторією, щоби подивитися, що з ним станеться. Коли зразок повернувся, багато суперечок ще живі, навіть після 18 місяців впливу космічної радіації.

Зразок бактерії був збережений і не використовувався ще 25 років, поки компанія з Массачусетса не використовувала його стійкість до ультрафіолетового випромінювання для створення нової сонцезахисного крему.

Кайл Лендрі, який починає свою кар'єру в галузі харчової науки, спеціалізується на екстремофілах, організмах, які можуть існувати в найважчих умовах. Працюючи в новій компанії у сфері біозахисту, він співпрацює з Девідом Сінклером, генетиком із Гарвардської медичної школи, для створення сполук, що захищають геном людини від радіації.

В результаті, завдяки партнерству, Лендрі зміг розпочати дослідження та комерціалізацію цих екстремофілів NASA.

Фото: NASA
Фото: NASA

Читайте також

Previous post Дуда закликав ЄС передати Києву снаряди та розповів, чи ведуться переговори з РФ
Next post ​Часів Яр. Часу обмаль – портал новин LB.ua