Перший політ Boeing Starliner до МКС заплановано на 6 травня новини України

Під час місії два астронавти – Бутч Вілмор та Суні Вільямс – будуть доставлені на Міжнародну космічну станцію.

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Перший політ Boeing Starliner до МКС заплановано на 6 травня
Фото: NASA

Першу пілотовану місію космічного корабля Starliner компанії Boeing намічено на 6 травня. Про це повідомляє TechCrunch.

NASA та Boeing оголосили, що Starliner успішно пройшов критичні випробування та готовий до запуску. У ході місії два астронавти – Бутч Вілмор та Суні Вільямс – будуть доставлені на Міжнародну космічну станцію. Starliner відокремиться і залишиться зістикованим зі станцією протягом тижня, після чого повернеться на Землю за допомогою парашутів.

Ця місія є частиною програми комерційних польотів NASA, яка була розпочата у 2011 році. У рамках цієї програми NASA уклало угоду з SpaceX та Boeing на перевезення астронавтів у космос за допомогою приватних компаній. Однак Starliner компанії Boeing зазнав багатьох технічних проблем і понад $1,5 мільярда перевитрат. У разі успішного проведення цієї місії Starliner отримає сертифікацію та зможе регулярно виконувати польоти згідно з угодою з NASA.

Крім того, успішна місія Starliner дозволить NASA подвоїти транспортні ресурси для перевезення астронавтів та забезпечити більшу надійність програми польотів людини у космос. Слід зазначити, що NASA вирахувала можливість втрати екіпажу під час цієї місії Starliner на рівні 1 до 295, що перевищує вимоги агентства.

Читайте також

Previous post Греція відмовилася передавати Україні Patriot та C-300 – прем'єр-міністр
Next post Єфросиніна розповіла, яке враження у неформальній обстановці на неї справив Ющенко – колишній свекр її сестри, яка мешкає в РФ