У США іспити учнів перевірятимуть штучний інтелект | новини України

Іспити STAAR були перероблені, і тепер вони містять у сім разів більше відкритих питань

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

У США іспити учнів перевірятимуть штучний інтелект
Фото: Pexels

У штаті Техас значну частину екзаменаторів на іспитах учнів замінять на штучний інтелект. Про це повідомляє Texas Tribune.

Техаське агентство освіти (TEA) впроваджує “автоматизовану систему підрахунку балів”, що використовує технологію обробки природної мови. Ця система буде використовуватися для оцінки відкритих питань на іспитах State of Texas Assessments of Academic Readiness (STAAR).

За розрахунками TEA, нова система має потенційно заощадити $15-20 млн. на рік за рахунок зменшення потреби в людських оцінювачах. У поточному році планується зменшити кількість оцінювачів до менш ніж 2000 у порівнянні з 6000 у 2023 році.

Іспити STAAR були перероблені, і тепер вони містять у сім разів більше відкритих питань, які раніше вимагали тривалої ручної перевірки. TEA сподівається, що штучний інтелект допоможе впоратися із цим обсягом.

Проте деякі педагоги висловили стурбованість якістю автоматизованого оцінювання. Суперінтендантка шкільного округу Льюїсвіл Лорі Рапп повідомила про те, що під час тестування нової системи в грудні 2023 року “різко збільшилася кількість відповідей, що отримали нульову оцінку”.

TEA наголошує, що його система відрізняється від загальнодоступних систем штучного інтелекту, оскільки вона закрита та не самооптимізується.

Читайте також

Previous post «Вчила дітей українських традицій, а тепер бережемо російські?». Історія переселенки з Запоріжжя, яка прожила понад пів року в окупації
Next post Завдяки цьому лайфхаку деруни вийдуть хрусткі із золотистою скоринкою. Рецепт без використання борошна від Клопотенка