110 бригада проводить тренування на ударних дронах

Героїчні оборонці Авдіївки – 110 бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка готується далі боронити країну. Підрозділ доукомплектовують. Бійці постійно проходять вишколи. Характер війни кожен день змінюється, і на заняттях вояки це також враховують. Щоб зберегти життя піхотинців, ставку роблять на окремі підрозділи ударних безпілотників. На одному з тренувань вдалось побувати і нашій знімальній групі. Саме для цих хлопців команда “Подробиць” просить підтримати збір на нічний квадрокоптер “Мавік 3Т”. Реквізити: волонтер Ірина Апілат. Номер картки 5168 7456 0600 6408

Вибухи, знищена ворожа піхота, та техніка. Це кадри боїв за Авдіївку, зняті операторами дронів 110-ї бригади імені Марка Безручка в найпекельніші дні оборони. Майже два роки без ротацій підрозділ бив росіян навколо міста, і хлопці тримались за рубежі з останніх сил. Коли вже в окопах не було кому чинити спротив ворогові, атаки росіян відбивали суто дронами. Зараз бригада на відновлені, але це не значить відпочинок.

Зліт за зльотом Богдан відточує майстерність пілота дрона-камікадзе. Хоча хлопець один із найрезультативніших операторів бригадної роти ударних безпілотників, у найгарячішу фазу боїв за Авдіївку він на день робив по кілька десятків вильотів. Іноді тільки від однієї появи ФПВ-дрона росіяни припиняли штурм.

Богдан – військовослужбовець 110-ї ОМБр ім. Марка Безручка:

Відбивали ФПВ-дрона штурми. Це для штурмів доволі ефективно. Коли їх іде багато, то можна вразити одразу трьох уламками. Можеш не вбити, але пораниш сто процентів, якось так.

Володимир – новачок в пілотуванні. В роту ударних БПЛА він перевівся менш як місяць тому. Для допуску до справжніх польотів Володі довелось закінчити курси операторів ФПВ, скласти іспит на симуляторі і тільки після цього почати тренування на полігоні. Каже, про пілотування дроном мріяв давно, але все не наважувався.

Володимир – військовослужбовець 110-ї ОМБр ім. Марка Безручка:

Як на мене – це така драйвова тема, така активна – це дуже ефективна зброя. Це дуже цікаво, а якщо цікаво, то можна займатись.

Щоправда, в пілоти беруть не всіх. Чимало претендентів не підходять лише за фізіологічними показниками. Їх відсіюють ще на початку занять на симуляторі, каже Олександр. На ньому треба налітати, як мінімум 30 годин.

Олександр – військовослужбовець 110-ї ОМБр ім. Марка Безручка:

Далеко не кожному, скажімо так, потрібна моторика була певна, піддатливість вестибулярного апарату – не кожен може встояти на ногах, коли одягає окуляри. Ну і бажання. Головне, щоб був стимул в людини.

А людей у підрозділ шукають. Рота ударних БПЛА 110-ї бригади реорганізовується в батальйон, тож потрібні не тільки оператори дронів, а й техніки – роботи вистачить усім.

Сергій – військовослужбовець 110-ї ОМБр ім. Марка Безручка:

Саме зараз гостра проблема в техніках, радіотехніках. Люди, які в принципі можуть розібратись із оргтехнікою, можуть налаштувати віндовс, налаштувати вайфай – це в принципі вже кваліфікація, ще ми далі вже навчимо і прокачаємо.

І прокачати можуть фахово. Інструктори підрозділу – це найбільш результативні пілоти, які пройшли горнило Авдіївки і нескінченні російські штурми.

Previous post Франція може запросити Росію на ювілей висадки союзників у Нормандії.
Next post Кашлюк Київ 2024 — що потрібно знати про захворювання, симптоми, лікування