Майже кожен п’ятий українець постраждав від дзвінків незнайомців – опитування Viber | новини України

94% респондентів виявили бажання автоматично дізнаватися, хто дзвонить по телефону з невідомого номера

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Майже кожен п'ятий українець постраждав від дзвінків незнайомців – опитування Viber
Фото: Pexels

18% українців постраждали від вхідних викликів від незнайомих контактів у Viber, а 53% користувачів принаймні один раз за останні три місяці заблокували такий номер. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому Viber.

У дослідженні було опитано 18 тисяч користувачів, що дозволило виявити як популярність таких дзвінків, так і переваги різних типів спілкування. Результати опитування показали, що більше половини українців (57%) не мають нічого проти вирішення питання телефоном, але 22% вважають за краще, щоб про це була попередня домовленість. Однак кожен п'ятий українець (20%) віддає перевагу повідомленням.

Також було виявлено ситуації, коли повідомлення вважаються зручнішими, ніж дзвінки. Зокрема, питання від колег чи клієнтів (65%), магазинів чи кур'єрів (70%) та інші можливі розмови (78%).

Щодо реакції на вхідні дзвінки з невідомих номерів, 45% ставляться до них нейтрально, але для 55% такі виклики дратують. Серед причин зазначено, що такі дзвінки не приносять користі і лише забирають час.

Важливо також те, що 94% респондентів виявили бажання автоматично дізнаватися, хто телефонує з невідомого номера.

Зазначимо, що дослідження було проведено анонімно через онлайн-опитування серед 18 тисяч користувачів. 56% з них — це жінки, 32% — чоловіки, а решта воліла залишити свою стать невідомою.

Читайте також

Previous post Вперше Іран безпосередньо атакував Ізраїль. Чи буде велика війна на Близькому Сході? | новини України
Next post Право на відстрочку може втратити ще одна категорія громадян