NASA встановило зв'язок із Вояджером-1 після 5 місяців мовчання | новини України

Хоча Вояджер-1 поки не передає наукові дані, він постійно оновлює зв'язок та допомагає зрозуміти стан своїх бортових систем.

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

NASA встановило зв'язок із Вояджером-1 після 5 місяців мовчання
Фото: NASA

Космічний апарат NASA Вояджер-1, який знаходиться за межами Сонячної системи, відновив зв'язок із Землею. Про це повідомляє Space.

Це сталося вперше за п'ять місяців. Хоча Вояджер-1 поки що не передає наукові дані, він постійно оновлює зв'язок та допомагає усвідомити стан своїх бортових систем.

Космічний апарат Вояджер-1 був запущений у 1977 році і став першим космічним об'єктом, створеним людиною, що залишила Сонячну систему. У 2018 році його побратим Вояджер-2 також залишив нашу систему. Важливо, що Вояджер-2 все ще підтримує зв'язок із Землею.

Космічний апарат зазнав помилки в листопаді минулого року, коли його пам'ять втратила доступність через пошкоджений чіп. Однак завдяки тривалим зусиллям команди NASA вдалося відновити зв'язок та відновити функціональність цього космічного апарату.

Проблема виникла, коли “Вояджер-1” почав передавати беззмістовний потік двійкового коду, що призвело до втрати доступу до важливих наукових даних. Оскільки фізична заміна пошкодженого чіпа була неможлива через велику відстань, команда вирішила використовувати інші методи, включаючи перенесення пошкодженого коду в інші ділянки пам'яті. Цей процес був витратним за часом та ресурсами, але він був успішно завершений.

Читайте також

Previous post Джавеліни, снаряди та ракети для ППО: США готує допомогу — новини LB.ua
Next post Дивом вижив після удару рф: щемлива історія порятунку хлопця з Мирнограда