Нова хвиля Covid-19 у Китаї загрожує бізнесу Apple

Нова хвиля Covid-19 у Китаї загрожує бізнесу Apple

Коронавірус в Китаї заважає Apple

Американському технічному гіганту довелося більше місяця боротися з хаосом на мегафабриці свого головного монтажника Foxconn у Чженчжоу.


 


Бізнес компанії Apple перебуває під загрозою через масовий спалах коронавірусу в Китаї, який може спричинити перебої у виробництві iPhone, повідомляє Financial Times.


 


Американському технічному гіганту довелося більше місяця боротися з хаосом на мегафабриці свого головного монтажника Foxconn у Чженчжоу, Китай, відомому як iPhone City, після чергового спалаху Covid-19, який розпочався у жовтні.


 


Зазначається, що через масове захворювання працівників час очікування покупцем у США свого нового iPhone складає майже місяць. Оскільки уряд Китаю скасовує свою політику нульової боротьби з Covid-19, тепер назріває довготривалий ризик – потенційна нестача працівників на заводах з комплектуючих або складальних фабрик по всій країні.


 


Наразі Apple відчуває дефіцит від 5 до 15 мільйонів iPhone.


 


Ситуація ускладнюється і тим, що п’ята частина доходу Apple припадає саме на продаж у Китаї, а понад 90 відсотків iPhone збираються там.


 


Додається, що чистий прибуток цього кварталу впаде більш ніж на 8 відсотків, згідно з оцінками банків, об’єднаними Visible Alpha.


 


 


 


 


 

Previous post У війні з рашистами загинув офіцер Національної гвардії України Іван Дідик із Ладижина
Next post Кулеба запевнив, що Україна отримає всю необхідну зброю від партнерів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *