У Німеччині розробляють електричний автобан

У Німеччині розробляють електричний автобан

Фото: dpa / picture alliance

На тестовому відрізку автобану будуть встановлені котушки під дорожнім покриттям

Німецькі дослідники працюють над тестовою смугою для індуктивної зарядки електромобілів. Тестовий відтинок автобану планують ввести у експлуатацію у 2025 році.


Дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга планують створити тестову смугу для індуктивної зарядки електромобілів і вантажівок на автобані у північній Баварії, повідомляється у понеділок, 9 січня. Як пояснив керівник групи науковців Александер Кюль, котушки будуть встановлені під дорожнім покриттям. Через них транспортні засоби заряджатимуться бездротовим способом.


Технологія працює так: котушки у дорожньому покритті генерують магнітне поле, яке виробляє напругу через зустрічну котушку в транспортному засобі, що забезпечить передачу до 125 кіловат потужності. Водії заощаджуватимуть час для зарядки, а для вантажівки при цьому зможуть використовувати менші та легші батареї, пояснив Кюль.


Метою проекту є “встановлення стандарту виробництва котушок та їх встановлення на дорозі”, зазначив Кюль, який працює на кафедрі автоматизації виробництва в Ерлангені.


Партнери проекту планують ввести в експлуатацію однокілометрову тестову смугу в середині 2025 року. Де саме, адміністрація автобану вирішить пізніше – залежно від того, де дорожнє покриття потребує оновлення. Вартість проекту оцінюється у 8 мільйонів євро. Він фінансується Федеральним міністерством економіки та захисту клімату Німеччини.


Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Соледар – найгарячіша точка, але місто тримається
Next post Спроба держперевороту. Що відбувається у Бразилії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *