На місці авіакатастрофи в Непалі знайшли чорні ящики – новини на УНН

КИЇВ. 16 січня. УНН. Пошуковики у понеділок виявили як мовний реєстратор у кабіні пілота, так і самописець польотних даних пасажирського літака, що розбився в Непалі в неділю, внаслідок чого загинули щонайменше 68 людей, повідомили офіційні особи. УНН з посиланням на Reuters.

Подробиці

Дані з реєстраторів можуть допомогти слідчим визначити, що призвело до катастрофи літака ATR 72, на борту якого перебувало 72 особи, в ясну погоду безпосередньо перед посадкою в Покхарі.

Текнат Сітаула, співробітник аеропорту Катманду, сказав, що так звані чорні ящики “зараз перебувають у хорошому стані. Зовні вони добре виглядають”.

Рятувальники на тлі похмурої погоди та поганої видимості прочісували ущелину річки у пошуках зниклих безвісти пасажирів понад 24 години після аварії. Було вилучено шістдесят вісім тіл.

Літак, що виконував регулярний рейс з Катманду до Покхари, віз 57 непальців, п’ять індійців, чотирьох росіян, двох південнокорейців та по одній людині з Аргентини, Ірландії, Австралії та Франції.

У поліції вказали, що пошуково-рятувальна операція, перервана через темряву в неділю, відновилася.

«Ми вилучимо п’ять тіл із ущелини і шукатимемо чотирьох, які все ще вважаються зниклими безвісти, – зазначив представник поліції агентству Reuters. – Зараз хмарно, що створює проблеми у пошуках».

За його словами, решту 63 тіла було відправлено до лікарні. Представник аеропорту Покхари також повідомив, що рятувальним роботам заважає погода, але очікується, що хмари розсіються пізніше того ж дня.

Доповнення

Близько 350 людей загинули з 2000 року в авіакатастрофах або аваріях гелікоптерів у Непалі, де розташовано вісім із 14 найвищих гір світу, включаючи Еверест, де раптові погодні зміни можуть створити небезпечні умови. Ця авіакатастрофа стала найбільш смертоносною в Непалі за останні 30 років.

Експерти кажуть, що авіакатастрофи зазвичай викликані поєднанням факторів, і розслідування може зайняти місяці чи довше.

Авіаційний регулятор Індії заявив, що вживе всіх заходів для забезпечення безпеки польотів у повітряному просторі країни.

Непал оголосив понеділок днем ​​національної жалоби та створив групу для розслідування катастрофи та пропозиції заходів щодо запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

Previous post Раді пропонують зняти ПДВ та мита на ввезення коптерів та тепловізорів – новини на УНН
Next post Пентагон розповів про зустрічі з НЛО – подробиці – новини України,