США розпочали бойову підготовку українських військових у Німеччині – Міллі

За його словами, підготовку пройдуть близько 500 військовослужбовців, які залишили Україну кілька днів тому. Планується, що навчання триватимуть п’ять-вісім тижнів.

Міллі планує 16 січня особисто відвідати тренувальний полігон у Графенвері (федеральна земля Баварія) та ознайомитись із програмою навчання.

Як уточнюється в повідомленні, йдеться про “комплексні навчання”: загальновійськову підготовку, а також навчання на новій американській техніці. Зокрема, Пентагон повідомляв, що цього тижня українські військові навчатимуться в Німеччині управляти бойовими бронемашинами M2 Bradley.

Програма буде включати навчання в класі і в полі, яке буде починатися з роботи в невеликих загонах і поступово розширюватися до більших підрозділів. Кульмінацією стануть складні бойові навчання, в яких будуть задіяні весь батальйон та штабний підрозділ.

За словами Міллі, планується, щоб нову зброю та техніку доставили в Україну і знову навчені сили могли використовувати їх “до того, як почнуться весняні дощі”.

За даними Associated Press, США вже навчили понад 3,1 тис. українських військовослужбовців тому, як використовувати та обслуговувати певну зброю та техніку, включаючи гаубиці, бронетехніку та HIMARS.

Інші країни також проводять навчання по поводженню з зброєю, що поставляється Україні.

The New York Times повідомляло з посиланням на джерела серед американських чиновників, що розширена підготовка, яку схвалив президент США Джо Байден, дозволить американським інструкторам навчати батальйону українських військових – приблизно від 600 до 800 військовослужбовців – щомісяця, починаючи з початку 2023 року.

контекст:

Українські військові активно проходять навчання у різних країнах світу. 17 жовтня глави МЗС Євросоюзу домовилися створити масштабну місію щодо навчання українських військових. Місія має на меті забезпечити індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, у тому числі їхніх сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, які підтримують проведення навчання.

За планами українські військові та спеціалізований персонал проходитимуть навчання на території ЄС у найближчі два роки. Орієнтовна сума загальних витрат на цей період становитиме 106,7 млн. євро.

Previous post У Києві проведуть благодійне тренування з кікбоксингу та боксу – новини на УНН
Next post Тиму Куку з Apple знизять зарплату, зараз вона у 1500 разів перевищує середню в компанії – новини України,