Тиму Куку з Apple знизять зарплату, зараз вона у 1500 разів перевищує середню в компанії – новини України,

Генеральному директору Apple Тіму Куку цього року скоротять річну зарплату на більш ніж 40% на його прохання, повідомляє ВВС. Компенсаційний комітет Apple присудив Куку загальну “цільову компенсацію” у розмірі $49 мільйонів на 2023 рік.

У 2022 році акції виробника iPhone різко впали через проблеми з ланцюгом поставок та уповільнення світової економіки.

“Комітет з компенсацій збалансував відгуки акціонерів, виняткову продуктивність Apple і рекомендацію Кука скоригувати свою винагороду у світлі отриманих відгуків”, – йдеться у заяві Apple фінансовій службі США.

Підписуйтесь на LIGA.Tech у Telegram: головні новини світу технологій

Базова річна зарплата Кука залишиться незмінною на рівні $3 мільйонів із бонусом у розмірі до $6 мільйонів. Різниця полягає у тому, як Кук отримає акції. 2022 року компанія надала йому акції на суму $75 мільйонів, половина з яких була заснована на тому, як добре Apple виступила на фондовому ринку.

Цього року винагорода Кука за акціями була скорочена до $40 мільйонів, причому три чверті цієї суми залежать від ефективності акцій.

Цільова винагорода Кука на 2022 рік склала $84 мільйони, водночас його фактична загальна зарплата за рік досягла $99,4 мільйона. Ця цифра включала $630600 на особисту безпеку і $712500 за використання приватного літака.

Минулого року провідна консультативна група інвесторів закликала акціонерів Apple переглянути зарплату Кука. У листі інвесторам Служба інституційних акціонерів (ISS) заявила, що існує “значне занепокоєння” щодо “дизайну та масштабу” платні. В ISS заявили, що зарплата Кука в 1447 разів перевищує зарплату середнього працівника Apple.

Читайте також

Лев Шевченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post США розпочали бойову підготовку українських військових у Німеччині – Міллі
Next post “Неймовірно красиво”, “Просто пожежа”. Квіткова знялася в корсеті та колготках і осідлала стілець