Рятувальна операція в Дніпрі завершена

Усього із заявами до поліції звернулося 487 потерпілих.

У Дніпрі станом на 17 січня ще не ідентифіковані 15 тіл загиблих внаслідок ракетного удару РФ по житловому будинку.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Національної поліції України з посиланням на голову Нацполіції Ігоря Клименка.

“Безвісти зниклими залишаються 20 осіб, четверо з яких – діти. Неідентифіковані 15 тіл загиблих”, – зазначив він.

Клименко додав, що п’ятеро дітей залишилися сиротами. Над трьома опікунство оформлюють родичі. Дві дитини наразі під опікою держави, оскільки не мають близьких, які могли б про них попіклуватися.

Варто зазначити, що раніше в ДСНС повідомили про завершення на місці ракетного удару у Дніпрі пошуково-рятувальної операції, яка тривала 69 годин.

Так, станом на 13:00 17 січня відомо, що:

  • врятовано 39 осіб, з них 6 дітей
  • загинуло 44 особи, з них 5 дітей
  • травмовано 79 осіб, з них 16 дітей
  • отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб, з яких 23 особи встановлено загиблими, 4 особи знайдені живими у родичів, в лікарнях

Ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі

Нагадаємо, 14 січня російські терористи під час 12-ї масованої атаки по Україні влучили ракетою у багатоповерхівку в Дніпрі. Вибухом там було повністю знищено одну з секцій будинку, під завалами опинилися мешканці багатоповерхівки, з яких 44 людини – загинули. Серед загиблих є цілі родини.

Росіяни вдарили по житловому будинку протикорабельною ракетою Х-22. Це також підтвердили у Міністерстві оборони Великої Британії, де також додали, що ракети Х-22 непридатні для високоточних ударів.

Таку ракету може запускати лише 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк Російської Федерації. СБУ вже встановила прізвища причетних до воєнного злочину росіян.

Previous post Шойгу оголосив про збільшення кількості війська РФ
Next post Арештовича звільнено від виконання обов’язків радника Офісу президента – новини України, Політика