Білий ведмідь убив двох людей на Алясці – новини на УНН

КИЇВ. 18 січня. УНН. Розлючений білий ведмідь убив жінку та хлопчика у віддаленому районі Аляски. Про це повідомляє AFP. УНН.

Подробиці

Ведмедя застрелили мешканці крихітної громади Уельсу на далекому західному узбережжі Аляски.

“Початкові повідомлення вказують на те, що білий ведмідь увійшов до селища і переслідував кількох мешканців”, – йдеться у заяві поліції про напад.

Особи жертв не розголошуються.

Уельс, село з населенням близько 150 чоловік у Берінговій протоці, що відокремлює Сполучені Штати від Росії, є частиною Ради спільного управління Аляски Наннат, групи корінних громад, які традиційно полювали на білих ведмедів для харчування. Деякі арктичні спільноти використовують патрулі проти білих ведмедів для захисту мешканців тварин, хоча, за даними Anchorage Daily News, в Уельсі нині вони не діють.

Напади білих ведмедів вкрай рідкісні: місцеві ЗМІ повідомляють, що одне з останніх фатальних зіткнень людини та білого ведмедя на Алясці сталося 1990 року.

Доповнення

За даними канадської неурядової організації Polar Bears International, відомо, що лише 20 людей у ​​всьому світі було вбито білими ведмедями в період з 1870 по 2014 рік, хоча частота нападів зростає.

Самці ведмедів, які можуть зрости до 680 кг, стикаються зі зростаючими загрозами через зміну клімату, оскільки їхнє середовище проживання в арктичних морських льодах зникає. Крайня північ нагрівається в чотири рази швидше, ніж решта світу.

Ведмеді, населення яких скорочується, покладаються на лід у пошуках корму, і навіть для пересування та розмноження.

Previous post Відмивання $700 млн. У США затримали власника криптобіржі Bitzlato Анатолія Легкодимова – Криптоекономіка
Next post роль міжнародних наглядачів — Ексклюзив ТСН — tsn.ua