У Німеччині чекають, щоб США першими надали танки Україні – новини на УНН

КИЇВ. 18 січня. УНН. Німеччина не дозволить союзникам відправляти танки Leopard німецького виробництва в Україну, щоб допомогти їй у відбитті російської агресії доти, доки США не погодяться відправити свої власні танки Abrams, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлених німецьких чиновників. УНН.

Подробиці

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у середу, що Німеччина була “стратегічно пов’язана” з друзями та партнерами, коли йшлося про ухвалення рішень про те, як підтримати Україну, зокрема танками.

Шольц тепер посилює тиск на президента США Джо Байдена, щоб він дозволив експорт танків Abrams до Києва, найближчого американського танка Leopard. Берлін давно стурбований тим, що такий крок може втягнути країну в пряму конфронтацію з Росією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у середу, що війна вступила в переломну фазу, і союзники по НАТО повинні надати Україні більше важкого озброєння, зокрема танків.

За даними лондонського Міжнародного інституту стратегічних досліджень, союзники з Організації Північноатлантичного договору мають понад 2000 танків Leopard німецького виробництва, які вважаються одними з найдосконаліших у світі.

Декілька європейських урядів заявили, що готові відправити в Україну танки німецького виробництва, включаючи Польщу, Фінляндію та Данію, якщо вони отримають дозвіл Берліна, хоча жоден з них не зробив офіційного запиту. Великобританія заявила, що надішле 14 своїх основних бойових танків Challenger 2, старішого танка Leopard.

Нагадаємо

США готуються оголосити про новий великий пакет озброєнь для України у п’ятницю. Про це повідомляє POLITIKO із посиланням на власні джерела. Вони вважають, що це відбудеться під час чергового засідання “Рамштайну” у Німеччині.

Previous post 19 січня уряд Швеції обговорить постачання Україні САУ Archer – ЗМІ
Next post Шольц передасть Україні танки Leopard, але за однієї умови — tsn.ua