Шольц передасть Україні танки Leopard, але за однієї умови — tsn.ua

За інформацією ЗМІ, канцлер Німеччини вимагає, що Штати також надали Україні свої танки.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц готовий відправити до України німецькі танки Leopard 2 Україні, якщо Вашингтон також ухвалить рішення про постачання своїх танків Abrams.

Про це Шольц нібито заявив у телефонні розмові з президентом США Джо Байденом, пише Süddeutsche Zeitung з посиланням на власні джерела.

Оскільки модель Leopard 2 виробляється в Німеччині, федеральний уряд повинен погоджувати кожну поставку навіть з інших країн.

“Очевидно, США вимагають від канцлера не лише дозволити іншим країнам постачати бойові танки Leopard 2, але й самим постачати певну кількість танків”, – йдеться у статті.

Шольц завжди наголошував, що Німеччина не діятиме сама, коли йдеться про військову підтримку України. Залишається незрозумілим, чи вирішиться питання постачання танків до зустрічі прихильників України у Рамштайні цієї п’ятниці. Поки що США не оголосили про постачання основних бойових танків Києву.

Нагадаємо, під час форуму у Давосі Олаф Шольц ухилився від відповіді на запитання, чи отримає Україна німецькі танки Leopard. За словами експертів, канцлер ФРН не передає Україні танки Leopard, бо боїться ескалації і ядерної загрози зі сторони Росії.

Своєю чергою, США також не квапляться передавати Україні танки власного виробництва. У Пентагоні пояснили, що утримуються від передання ЗСУ власних танків Abrams нібито через складнощі в експлуатації.

За інформацією CNN, найближчими днями Штати оголосять про один із найбільших пакетів військової допомоги Україні. Проте “абрамсів” там не буде.

Лише Лондон наважився надати нам такі необхідні танки. Від Британії Україна отримає танки Challenger 2.

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post У Німеччині чекають, щоб США першими надали танки Україні – новини на УНН
Next post Справжній знущання, коли співучасник злочинів проти людства перевдягається в мантію проповідника і говорить про конфесії в Україні