Парламент Нідерландів підтримав постачання ППО Patriot Україні – новини на УНН

КИЇВ. 19 січня. УНН. Палата представників Нідерландів підтримує постачання систем протиповітряної оборони Patriot до України. Про це повідомляє видання NOS. УНН.

Подробиці

Зокрема, прем’єр-міністр Марк Рютте заявив у вівторок під час свого візиту до президента Джо Байдена, що Нідерланди планують приєднатися до Німеччини та США для відправки системи Patriot до України.

На думку політика, Україні потрібно допомогти у захисті від російської агресії. Домовленості щодо ЗРК ще не завершені, але, за словами Рютте, вони просунулися далеко вперед.

Цитата

“Тому ще не зовсім ясно, що саме хоче зробити кабінет, але переважна більшість у парламенті загалом підтримує цей план. Крім урядових партій, більшість опозиції також загалом підтримує кабінет міністрів”, – йдеться у повідомленні.

У коментарі виданню кілька народних депутатів заявили, що більшість підтримують постачання Patriot Україні, особливо після останньої ракетної атаки Росії по Дніпру. Там зазначають, що ця система може відіграти важливу роль для оборони країни.

“Якщо наступним кроком будуть Patriot, ми, звичайно, маємо це зробити”, – заявив один із народних депутатів.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримає від Нідерландів одну батарею системи ППО “Patriot”.

Американські партнери пообіцяли підготувати українських офіцерів до використання зенітного ракетного комплексу Patriot.

Previous post Саботаж Росією “зернового коридору” скоротив експорт української агропродукції майже вдвічі.
Next post Яка функція пригожину в Росії та про що свідчить його конфлікт із герасимовим – розповів політолог – новини на УНН