Дуда висловився про майбутнє закінчення війни в України — tsn.ua

Дуда закликає надати Україні гарантії безпеки НАТО.

Війна в Україні, розпочата РФ на чолі з диктатором Путіним, може закінчитися за столом переговорів, але наразі передумов для цього немає.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, якого цитує його пресслужба в Twitter.

Дуда розповів, що обговорював війну в Україні з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом під час зустрічі в Давосі. За його словами, Столтенберг наголошує на тому, що війна закінчиться за столом переговорів. Це буде можливо, коли РФ піде з окупованих територій.

“Як закінчиться ця війна, ніхто з нас не може цього передбачити, але генсек НАТО наголошує, що вона закінчиться за столом переговорів. Напевно, так, рано чи пізно сторони будуть змушені сісти за стіл. Одне можна сказати точно – умов сьогодні немає. Для України справа очевидна – Росія має піти з окупованих територій”, – заявив Дуда.

Крім того, польський президент виступив за надання гарантій безпеки НАТО Україні.

“Мені потрібні гарантії безпеки для моєї країни, і будь ласка, поговоріть зі своїми союзниками по НАТО, тому що нам ці гарантії потрібні негайно. Якщо ви вирішите надати їх нам під час майбутнього саміту НАТО, це буде великим успіхом — успіхом НАТО й успіхом України”, – переказав Дуда слова президента України Володимира Зеленського, пише “Польське Радіо”.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу Війська Польського генерал Раймунд Анджейчак заявив, що війна в Україні – це боротьба за безпеку Польщі, східного флангу та всього НАТО. За його словами, у РФ є гроші і ресурси продовжувати війну, і тому зараз вони затягують час, тому партнерам і союзникам України необхідно використати його максимально ефективно для допомоги Києву. Якщо ж цього не зробити, ситуація буде значно гіршою.

Читайте також:

Previous post ексклюзивний репортаж ТСН.ua з Донбасу — tsn.ua
Next post Експерт: військова доктрина Росії – завдання ударів по критичній інфраструктурі – новини на УНН