У Міноборони Німеччини вже давно мають список танків, які можна віддати Україні – Spiegel

список класифікується як секретний, наголосило видання.

Згідно зі списком, всього в Бундесвері лише 312 різних танків Leopard 2 різних серій, з яких 99 перебували на ремонтно-профілактичних роботах в оборонній промисловості у травні минулого року, а один уже був на списанні. У списку на вкладці Troop Inventory [Инвентарь войск] – 212 моделей Leopard 2, йдеться у матеріалі. Серед них різні моделі 2А5, 2А6, 2А7 і 2А7В, що є найсучаснішою версією системи озброєння, пише Spiegel.

За словами джерел редакції, у списку також зазначено, які моделі підходять для доставки в Україну. За їхніми словами, Бундесвер міг би передати 19 моделей Leopard 2A5. Згідно зі списком, в даний час вони використовуються для “подання сил противника” в центрі бойової підготовки армії.

Як зазначив Spiegel, якщо Німеччина погодиться передати Україні танки Leopard 2A5, їх можуть поєднати з моделями Leopard 2 з інших європейських країн, таких як Польща, в один пакет. У той же час викликом є ​​суттєві технічні відмінності між танками, які мають Бундесвер та інші союзники. Німецькі танки вже мають електронні контролери для управління вежею танка, а танки, які є в інших європейських країнах», – гідравлічні.

Для постачання Україні найкраще було б, щоби це були однотипні машини – і з погляду навчання українських військових, і з точки зору обслуговування та ремонту, додав Spiegel.

контекст:

За інформацією українського МЗС на 13 січня, танки Leopard Україні готові передати п’ять країн. Однак для цього потрібна згода Німеччини. Поки що Берлін про таке рішення не оголошував.

Окрім Німеччини, танки Leopard мають у своїх арсеналах ще 12 європейських країн, зазначило Bloomberg. Польща працює над тим, щоб переконати союзників ЄС надати Києву до 100 танків, щоб “змінити ситуацію на полі бою в Україні”, сказав Моравецький 18 січня. За його словами, Польща вирішила надати Україні 14 танків Leopard 2 та очікує, що це зроблять і інші країни ЄС, включаючи Данію, Фінляндію та Німеччину.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловлював сподівання, що восьмий “Рамштайн” 20 січня буде важливим для оголошення нових рішень щодо оборонної допомоги Україні. Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас прогнозував, що кілька країн оголосять про відправку танків Leopard в Україну.

Глава міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив за підсумками зустрічі, що про надання Україні німецьких танків Leopard союзники поки що не домовилися. Він повідомив, що доручив перевірити запаси танків Leopard 2 у німецькій промисловості та на складах бундесверу.

Previous post $400 000. Заступника міністра затримали завдяки детективам під прикриттям – НАБУ – новини України, Політика
Next post Такі собаки зустрічаються одна на сто: історія корги Елтона та його 17-річної власниці, які допомагали шукати людей під завалами у Дніпрі – новини на УНН